У Росії вовка з "Ну, погоди" і крокодила Гену змусять кинути палити

— 29 серпня 2012, 12:10

Саме ці сцени можуть бути вирізані з мультфільмів при їх показі в "На добраніч, малюки!" у Росії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми в курсі, що з 1 вересня набирає чинності закон "Про захист дітей від інформації, що завдає шкоди їх здоров'ю та розвитку", згідно з яким той же "Ну, погоди!" потрапляє до категорії 18+, і його можна показувати тільки після 23:00. Тож, наскільки мені відомо, фрагменти куріння вовка і крокодила з мультиків видаляються", - повідомило "джерело" у ТМК-Медіа, що володіє правом на показ "На добраніч, малюки!".

[L]Раніше ТМК-Медіа оголосила, що "Ну, погоди!" потрапить у "На добраніч" 3-7 і 24-28 вересня, а в подальшому серед інших відомих радянських мультфільмів буде і крокодил Гена.

Коментуючи дану ситуацію, прес-секретар Роскомконтролю Володимир Пиков сказав, що "відповідно до закону кожен телеканал самостійно кваліфікує, до якої категорії потрапляє та чи інша передача, або фільм".

"Якщо у них є якісь сумніви, то можна залучити експертів, яких ми будемо готові надати після звернення до нас через два-три дні", - зазначив Пиков.

ВІДЕО ДНЯ

Першою проблеми показу "Ну, погоди!" торкнулася керівник студії дитячих та юнацьких програм ВДТРК Тетяна Циварєва.

"Вирізати в ньому ("Ну, погоди!") ми, звичайно, нічого не будемо. І у нас тільки два варіанти - або порушувати закон, або показувати пізно ввечері. Тож тепер цей мультфільм буде у вечірньому показі", - привели її цитату деякі ЗМІ.

Реклама:

Головне сьогодні