Суд встановив, кому належить ексклюзивне право на червоні підошви

— 6 вересня 2012, 19:30

Про це повідомляють РИА Новости з посиланням на Bloomberg Businessweek.

Судова тяганина між двома титанами світу моди Yves Saint Laurent і Christian Louboutin тривала кілька років зі змінним успіхом - рік тому суд в Нью-Йорку не знайшов нічого ексклюзивного в цій деталі дамських шпильок, дозволивши Yves Saint Laurent також використовувати червоний колір.

Однак апеляційний суд у середу визнав, що контрастна червона підошва Louboutin на туфлях іншого кольору вважається відмітним знаком, що підлягає захисту як торгова марка.

"Рішення районного суду про те, що просто колір не може бути зареєстрованою торговою маркою в індустрії моди, базувалося на некоректному розумінні доктрини естетичної функціональності", - йдеться в рішенні апеляційного суду.

Конкуренту на ринку товарів класу люкс Yves Saint Laurent суд, втім, дозволив виробляти червоні підошви, але лише в тому випадку, якщо і сама туфелька буде такого ж кольору. Власне, саме таку модель і виробляють в торговому домі Іва Сен-Лорана, починаючи з 1970 року.

Адвокати обох дизайнерських будинків назвали рішення апеляційного суду своєю перемогою. Рішення було оголошено напередодні відкриття в Нью-Йорку тижні високої моди Mercedes-Benz.

Реклама:

Головне сьогодні