Прокаєва знову працює у Лаврі, але її можуть звільнити

— 10 вересня 2012, 16:15

Про це на прес-конференції у понеділок повідомив новопризначений гендиректор заповідника Любомир Михайлина.

Михайлина повідомив, що Прокаєва досі виконує свої обов'язки.

"Так, я її сьогодні бачив", - сказав Михайлина.

Однак, за словами гендиректора, наразі розглядається питання відповідності Прокаєвої і ще кількох осіб займаним посадам.

"Іде процедура правового оформлення перебування кількох осіб у заповіднику", - сказав він.

Михайлина припустив, що Прокаєву може бути звільнено.

"Я хотів би наголосити, що ми перебуваємо у юридичній пастці, з якої треба вийти", - сказав він, додавши, що імовірно на це піде 1-2 тижні.

"Треба спілкуватися, треба вивчити... Що стосується фахових, моральних питань, це все також враховується і, мабуть, у першу чергу, але в нас стоїть юридичне питання", - зазначив гендиректор заповідника.

Михайлина також зазначив, що його дуже засмутив скандал у Лаврі.

"Я дізнався про це з інтернету і мені було дуже прикро, що все відбувається у святому місці", - заявив він.

Також Михайлина заперечив отримання хабара за призначення на посаду.

Він розповів, що з 5 вересня у заповіднику працює перевірка від Рахункової палати, а з 13 вересня розпочнеться перевірка Головного контрольно-ревізійного управління.

Як відомо, наприкінці липня у Києво-Печерському історико-культурному заповіднику вибухнув скандал. Тодішній гендиректор заповідника Вікторія Ліснича звільнила з посади чотирьох своїх заступників, на яких скаржилась частина співробітників установи.

[L]Серед звільнених була і екс-модель Влада Литовченко-Прокаєва, яка звинуватила Лісничу в отриманні хабара на суму 50 тисяч доларів.

"Я можу сказати конкретно, що генеральний директор взяла у мене хабар у розмірі 50 тисяч доларів, за мою посаду. Особисто для міністра!", - заявила Влада в присутності журналістів ТСН.

Міністр цей факт заперечив. Пізніше Мінкультури звільнило з посади гендиректора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторії Лісничу. Новим керівником заповідника став Любомир Михайлина.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні