У Німеччині поставили виставу про суд на Pussy Riot

— 10 вересня 2012, 16:43

Вистава знята за мотивами засідань Хамовницького суду, який засудив учасниць Pussy Riot до о 2 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму.

Протоколи суду чергувалися з уривками з "Антігони" Софокла, пише Радіо Свобода.

Учасниць групи засуджено за проведення в храмі Христа Спасителя в Москві панк-молебню "Богородиця, Путіна прожени!"

Вистава пройшла 9 вересня на сцені Фонду Генріха Бьолля. Всі, хто не зміг прийти на прем'єру, могли подивитися пряму трансляцію спектаклю на сайті фонду.

Текст вистави є колажем з протоколів судових засідань, перемежованих уривками з трагедії давньогрецького автора Софокла "Антігона". У центрі цієї трагедії - конфлікт між родовими неписаними законами і законами державними.

Ініціатором постановки став політичний журналіст Сергій Лагодінский, який живе в Берліні.

Як розповів журналістам продюсер перформансу Давид Масс, він з колегами вирішив поставити цей спектакль, щоб внести свій внесок у загальну справу і виступити проти вироку учасницям Pussy Riot.

"Ми розмірковували, що можна зробити і звернулися до протоколів судових засідань. Потім захотіли їх чимось доповнити. І тоді ми взяли фрагменти протоколів слухань, останні слова підсудних і фрагменти "Антігони" Софокла і поєднали їх", - розповів Давид Масс.

"Я вважаю, що між справою Pussy Riot і Антигоной є певні паралелі, так само як і між Креонтом і Путіним. Перш за все - ніхто не підпорядковується чинному закону, який вимагає поваги прав людини", - додав Масс.

Реклама:

Головне сьогодні