Відтінки пудри в колекції Вікторії Гресь. Фото

Для весняно-літньої колекції дизайнер Вікторія Гресь обрала пастельні кольори і прості силуети.

Ще минулого року Вікторія пояснила свій простий крій і нескладні силуети тим, що не вважає себе конструюючим дизайнером. Цього року дизайнерка явно відстоює жіночність власних образів.

[L]Власне, і вибір пастельної гами, ніжних напівпрозорих відтінків пудри від жовтувато-смаглявих до блідо-рожевих на тлі блідо-блакитного і мерехтливого сяйва слонової кістки Гресь пояснює намаганнями повернути жінкам притаманну їм рису жіночності: "На фоні суцільної глобалізації та індустріалізації жінок закликають бути сильними і мужніми. Я ж закликаю дівчат залишатися дівчатами: ніжними і красивими".

"Бунтарство – не моє кредо!" – підсумовує Гресь.

Колористично колекція витримана надзвичайно, і сприймається на одному диханні. Такий ефект коштував чималих зусиль. Дорогі натуральні матеріали для суконь, за зізнанням дизайнерки, доводилось доводити до ладу самотужки. "Зізнаюся, щоб досягти потрібних відтінків, нам довелося самотужки фарбувати тканини. Мені легше пофарбувати матеріал, ніж замовляти потрібні відтінки."

Прямі сукні, класичні спідниці-олівець, довгі прозорі сорочки, притаманне дизайнерові мереживо, лискучі шовкові полотна, дикий шовк і тендітне плетиво, тонка вишивка, – в поєднанні з пудреними зачісками моделей розкривають ніжність образів. Справжня родзинка колекції – сукні та блузи з відкритою спинкою.

Разом з тим, спортивного стилю куртки з трикотажними комірцями, просторі брюки і комбінезони свідчать про данину загальним трендам. Колекція перегукується і з минулорічним Залевським з його "золотою молоддю", і з Пустовіт, яка також використовувала поєднання мережива з шовком. А славнозвісні сукні зі сполучення сорочки на ґудзиках і широкої спідниці-кльош – точно не новинка українського подіуму.

Ложкою дьогтю в бочці солодкого жіночного меду з відтінком пудри може бути хіба що вельми скромне розмаїття улюблених сумочок від Гресь та дотеперішня відсутність власної лінії взуття.

Тим не менше, Вікторія перебуває у доброму гуморі. Розповідає, що переосмислила ставлення до життя. Хоча на питання "Української правди. Життя" стосовно не лише творчих, але й економічних успіхів, Гресь відповіла досить розпливчасто: "Якщо я посміхаюсь, значить, все добре!"

Про те, хто з відомих людей прийшов на покази і у що були вдягнені українські знаменитості на Тижні мод, читайте на порталі TabloID: UFW День перший: Осадча посадила на себе омара, а хтось - кота

Реклама:

Головне сьогодні