Джеймс Бонд: Шпіон, про якого ми багато чого не знаємо

— 11 жовтня 2012, 14:26

Одним із найвідоміших зображень "Бондіани" вважається постер до стрічки "Лише для твоїх очей". На ньому суперагент, якого зіграв Роджер Мур, стоїть між ногами в озброєної довгоногої дівчини, зображеної на передньому плані.

Мало хто знає, що фотограф Морган Кейн, щоби вийшов епатажний, як на тоді, знімок, попросив модель перевдягти трусики від купальника задом наперед. Картинка вийшла настільки відверта, що в деяких містах постери показували публіці лише домалювавши дівчині шорти, пише Time.

Хто ж була та красуня на постері – тогочасна преса називала три імені: Ненсі Стеффорд, Джейн Самнер та Джойс Бартл. Згодом з’ясувалася, що рука, що тримає зброю, належить Самнер, а ніжки – Бартл.

Акули, які сновигали поряд із Шоном Коннері в стрічці "Шарова блискавка" не становили для актора великої загрози – їх попередньо приспали. У сцені ж, де одна з почвар роззявляє на Бонда свою пащу, використали тушу акули, яку тримав член знімальної групи.

Найуспішнішою у світовому прокаті стала та ж стрічка "Шарова блискавка". Вона зібрала, у перерахунку на нинішні гроші, понад 465 мільйонів доларів. Найменше грошей приніс творцям фільм "Ліцензія на вбивство" - "лише" 64 з половиною мільйони.

Акторка Урсула Андресс, яка зіграла дівчину Бонда в "Докторі Но", особисто взяла участь у створенні свого шикарного білого купальника, який у 1964-му, вже на іншій красуні, прикрасив обкладинку журналу Playboy. У 2001-му, відшукавши купальник на своєму горищі, Андресс продала його на аукціоні Christie’s за понад 50 тисяч доларів.

Японський уряд дозволив знімати на території країни фільм "Живеш лише двічі" за однієї умови – ця дівчина Джеймса Бонда має бути японкою. На цю роль обрали акторку Міе Хама, поставивши перед нею завдання: за кілька місяців вивчити англійську. Міе впоралася не на відмінно, і продюсери вирішили замінити її. Дізнавшись про це, дівчина пригрозила викинутися з вікна готелю Dorchester. Продюсери вирішили не випробовувати твердість її намірів і лишили їй роль.

Назва ж цього фільму прийшла з віршу, написаного японським поетом XVII сторіччя Мацуо Басьо.

Джеймс Бонд справді існував, але був зовсім не шпигуном. Так звали відомого американського орнітолога, автора книги про птаство Вест-Індії. Письменник Як Флемінг узяв його ім’я для свого героя, бо воно було коротким та мужнім. Згодом він написав листа до організації орнітологів, запропонувавши їм взамін вільно використовувати ім’я "Ян Флемінг" та порадив назвати ним якусь потворну пташку.

Гонорар сера Шона Коннері за роль у стрічці "На службі її Величності" склав нечувані на той час 1,25 мільйона доларів та потрапив до Книги рекордів Гіннеса. Між тим актор передав гроші до заснованого ним освітнього фонду.

У "Бондіані" не обійшлося без помилок. Наприклад, у "Докторі Но" Бонд розуміє, що в професора Дента скінчилися патрони, бо в його Smith & Wesson їх було лише 6. Між тим актор, що грає Дента, тримає в руці Colt 45-го калібру.

Міе Хама погрожувала вбити себе, якщо не вона стане дівчиною Бонда

У епізоді фільму "Шпіон, який мене кохав" лунає музична тема з "Доктора Живаго" – котра насправді на той час була заборонена в СРСР.

Касандра Харріс, яка зіграла кохану Бонда в "Лише для твоїх очей", стала дружиною свого колеги Пірса Броснана у житті та подарувала йому сина. Життя актриси в 1991-му забрав рак.

До слова, як показало опитування, проведене чоловічим онлайн-журналом AskMen.com, саме Джеймса Бонда читачі досі вважають найавторитетнішим мужчиною в Голлівуді, пише Contact Music.

Легендарний суперагент у рейтингу випередив екс-президента США Білла Клінтона, олімпійського чемпіона Усейна Болта і навіть лишив далеко позаду чинного американського керманича Барака Обаму.

Фото з сайту imdb.com

Реклама:

Головне сьогодні