Тиждень Моди: комбінезони, спідниці міді та сукні з принтами

День елегантних жіночних колекцій на Тижні Моди відкривала одеситка Лариса Лобанова. Дизайнерка невпинно наполягає на жіночності слабкої статі: "Жінка не повинна забувати про своє жіночне начало".

Тому й наряди Лариса пропонує легкі та вільні, силуети об’ємні, матеріали леткі, невагомі. Серед основних видів одягу: облягаючі трикотажні сукні, які підкреслюють вигини тіла, шифонові вечірні вбрання до долу з високою талією, делікатного крою комбінезони. Колекція від одеситки зроблена з особливою приморською свіжістю і невимушеністю.

Творчість Лариси до смаку жінкам Сходу: саме вони замовляють широкі довгі плаття. Кувейт, ОАЄ і Саудівська Аравія – основні країни-клієнти нинішньої колекції. Лариса зізналася в особливостях співпраці з такими вимогливими клієнтами: "Вони заздалегідь озвучують побажання до наступної колекції, я створюю ескізи вже враховуючи ці нюанси".

Тим не менше, нашим жінкам Лариса рекомендує поповнити гардероб спідницею небезпечної, але дуже жіночної довжини міді, і сукнею з матового шовку, який наступного літа буде серед основних трендів, так само як глибокий насичений смарагдовий відтінок, прозорий драпірований шифон і лебедине пір’я.

Плаття з авторськими принтами можна вважати справжнім must-have від Лариси Лобанової. Принтовані батисти, шовки і трикотажі художниця замовляє в Італії за власними ескізами.

Олена Даць при створенні колекцій користується вже готовими тканинами, також придбаними в Італії. В черговій романтичній колекції Даць потішила очі модників вишуканими точеними силуетами і якісними фактурами. Від моделей віє одночасно і європейським субтильним романтизмом, і східною розкішшю.

Ніжні "вигорілі" кольори, соковиті фруктові барви колекції з романтичною назвою "Парус" виконані в батисті, невагомому шовку, мереживі, ажурній вишивці технікою рішельє. Фалди, рюші, складки, защипи і мереживо – незміні атрибути творчості Оленки. Завершують образи пікантні деталі: канти, тонкі мотузки, металеві ремінці і ледь помітні підвіски. Східного присмаку додають ексклюзивні барвисті принти і візерунки "огірки".

Нинішню колекцію вже побачили в США (Лос-Анджелес) та Парижі. Дизайнер також плідно співпрацює з арабськими байєрами. Але наряди, як визнає Олена, таки доводиться корегувати під ментально особливих замовників.

Не обійшлося без популярних нині принтів і в колекції дизайнера-мінімаліста Світлани Бевзи. Модерністські картини на одязі, натхненні найвідомішою художньою школою Баухаус, являються зображенням батька Світлани в молодому віці.

Бунтівний амбітний підлітковий вік – лейтмотив колекції. Художниця розробила юнацько-хлопчачі образи на контрасті білого з глибокими чистими кольорами: знаменним червоним, контрастним йому смарагдовим, базовим чорним. "Напівтони не властиві безстрашним молодим людям, які живуть мріями", – впевнена дизайнерка.

Світлана Бевза запропонувала до наступного літа двобортні жакети і великорозмірні накрохмалені плащі з коротким рукавом, комбінезони, хлопчачі сорочки і шорти, сорочки-сукні та широкі спідниці міді, а серед аксесуарів – взуття з ремінцями, високі гольфи на підтяжках, картузи і поштові сумки. Хлопчачі образи підтримані короткими зачісками і прямокутними декоративними лініями.

Юнацька колекція сподобається не лише відчайдушним модницям, концептуалісткам та інтелектуалкам, окремі речі згодяться для офісного стилю, а базовий трикотаж – на щодень. Переконані, що ретро-шкарпетки від дизайнера в новому сезоні стануть родзинкою білизняної шафки.

Читайте також на TabloID UFW День третій привабив дружину Льовочкіна, Онопку і Ющенко

Реклама:

Головне сьогодні