Картину німецького художника Рихтера продали за рекордні 26 млн. євро

— 15 жовтня 2012, 13:04

"Абстрактна картина" була продана за 21,3 мільйони фунтів стерлінгів (26,4 мільйони євро), повідомляє Deutsche Welle.

Така ціна на аукціоні Sotheby's - одна з найвищих пропозицій, яку пропонували за життя художника. Раніше великоформатний твір, написаний німцем олією у 1994 році, оцінювався від 9 до 12 мільйонів фунтів.

"Абстрактна картина" є одним із шедеврів Ґергарда Рихтера, - пояснює Алекс Бранчик з Sotheby's. Експерт каже, що "поява картини на ринку є винятковим шансом для колекціонерів придбати надзвичайний твір одного з найважливіших живих художників сучасності".

За словами Бранчика, картина є "шедевром зваженого хаосу" та є "стиглим мистецьким та філософським досягненням автора". Аукціон вкотре підтвердив славу Рихтера як найулюбленішого сучасного художника, наголосив Бранчик.

"Абстрактна картина" Рихтера. Фото DPA

Кричущі червоні та жовті фарби яскравіють в "Абстрактній картині" на понурому сіро-голубому тлі.

Клептон відомий як захоплений колекціонер та належить до найбагатших музикантів Великобританії. У рейтингу "Sunday Times" його статки ще перед продажем картини Рихтера оцінювались у 140 мільйонів фунтів.

Він уже пустив з молотка частину власної колекції гітар з метою зібрати кошти на свою клініку. Клептон, який і сам страждав від наркотиків, заснував клініку у 1998 році, щоб допомогти іншим нарко- та алкозалежним.

80-літній Ґергард Рихтер мешкає у Кельні та належить до найважливіших та найдорожчих художників сучасності. Досі найбільшу ціну за його картину – близько 16 мільйонів євро у перерахунку - віддали у травні цього року в Нью-Йорку, США.

Реклама:

Головне сьогодні