Знайдено досі невідомий твір Бетховена

— 26 жовтня 2012, 10:43

Його унікальність у тому, що творцем його є великий німецький композитор Бетховен, який написав його 192 роки тому, повідомляє The Independent News.

Виявив цей твір викладач Манчестерського університету професор Баррі Купер під час вивчення одного з блокнотів з нотними чернетками композитора, що датується 1820 роком. Цей блокнот зберігається в Берлінській державній бібліотеці і побачив світ у вигляді книги в 2010-ому році.

До теперішнього часу вважалося, що ця музична композиція є начерком до Урочистої мессі ре мажор, яку Бетховен написав для австрійського ерцгерцога Рудольфа.

Купер запевняє, що Бетховен створив нове аранжування для виконання на органі старовинного католицького гімну "Pange, Lingua"/"Співай, мово"/. Він був створений більше тисячі років тому. Гімн є григоріанським хоралом - співом, який хор виконує без музичного супроводу.

Учені не знають напевне, чи був цей твір Бетховена коли-небудь виконаний, але припускають, що це могло відбутися в 1820-ому році, коли ерцгерцог Рудольф отримав сан архієпископа.

Професор Купер відзначає, що знахідка є вкрай важливою, оскільки Бетховен рідко писав духовну музику.

Реклама:

Головне сьогодні