"Молодість" назвала переможців

— 27 жовтня 2012, 23:57

Він отримав статуетку "Золотий скіфський олень" та сертифікат на суму 80 000 грн, зазначається на офіційному сайті кінофестивалю.

Переможцем повнометражного міжнародного конкурсу став фільм "Жени бабло!" американського режисера Адама Леона.

Крім диплома він отримав сертифікат на 2500 доларів США. Спеціальними відзнаками журі нагородило Тая Гіксона за роль у фільмі "Жени бабло!" та Беґюм Аккайю за роль у фільмі "Наложниця" (режисер Умут Даґ, Австрія).

Найкращим фільмом короткометражного міжнародного конкурсу став "О Віллі..." (режисери Емма Де Сверф і Марк Джеймс Роле, Бельгія-Франція-Нідерланди); приз – диплом та сертифікат на 2500 доларів США.

Заохочувальні дипломи одержали: фільм "Людський фактор" (режисер Тібо Ле Тексьє, Франція) за найглибше зображення кризи та фільм "Цирк" (режисер Пабло Ремон, Іспанія) за найдотепніше зображення кризи.

Перше місце у студентському міжнародному конкурсі поділили стрічки "Повернення" (режисер Шай Леві, Ізраїль) та "Дорога на..." (режисер Таісія Іґумєнцева, Росія); кожна одержала диплом та сертифікат на 1250 доларів США.

Заохочувальні дипломи одержали: фільм "Без снігу" (режисер Маґнус фон Горн, Польща) за висвітлення підлідкових проблем, фільм "Я досягла всього сама" (режисер Соня Тарокіч, Хорватія) за точність та спостережливість, фільм "Віддайся омані!" (режисер Юдіт Бойт, Німеччина) – за сміливість.

Найкращим фільм національного конкурсу став фільм "День незалежності" (режисер Антоніна Ноябрьова, Україна).

Кадр з фільму "День незалежності"

Заохочувальні дипломи одержали: фільм "Між 20 і опівночі" (режисер Денис Сполітак, Україна) за щирість синтементального вислову та винахідливість у пошуках художніх форм, фільм "Гамбурґ" (режисер Володимир Тихий, Україна) за дотепний лаконізм у діагностуванні стану людської природи.

Дипломами екуменічного журі було нагороджено короткометражний фільм "О Віллі..." (режисери Емма Де Сверф і Майк Джеймс Роле, Бельгія-Франція-Нідерланди), а також повнометражний фільм "Гемель" (режисер Саша Полак, Німеччина).

Приз журі Міжнародної федерації кінопреси одержав фільм "Прекрасна долина" (режисер Гадар Фрідліх, Ізраїль-Франція).

Склад журі:

Міжнародне журі: Золтан Камонді (Голова журі), Теодор Ушев, Боріс Хлєбніков, Арутюн Хачатрян, Наталя Сумська.

Журі національного конкурсу: Владислав Ряшин (Голова журі), Іван Козленко, Сергій Васильєв.

Журі міжнародної федерації кінопреси: Кірілл Разлоґов, Інґрід Бербаум Ірина Гордійчук.

Екуменічне журі: Маґалі Ван Рет (Голова журі), Ґатіс Лідумс, Оксана Соколянська.

Реклама:

Головне сьогодні