У Черкасах обшарпані стіни перетворюють на яскраві картини

— 8 листопада 2012, 10:59

Троє черкаських художників перетворили частину узвозу, що з’єднує два мікрорайони міста, на величезні різнокольорові олівці. Над вуличним малюнком митці працювали протягом п’яти днів. За цей час встигли намалювати десять олівців-велетнів, пише "Радіо Свобода".

"У нас було дуже мало часу, тому що вже мали бути дощі, похолодання. Довелося малювати дуже швидко. Тому ми скористалися формою цих сходів і зробили олівці – начебто самі сходи складаються із велетенських олівців. Це виявилося просто, яскраво. Так, як ми замислювали. Ми хотіли, щоб людям, які йтимуть цими сходами, захотілося усміхнутися", – розповідає художниця Даша Малкова, яка брала участь у розписі сходів.

Утілити фантазії на черкаських вулицях молодим художникам допомагають спонсори. Поки що проект "Прикрасимо наше місто" фінансується лише за кошти меценатів та власне самих митців.

Черкаський художник-графік Денис Ратушний розмалювати стіну на центральній вулиці міста вирішив за власний кошт. Темою свого арт-проекту обрав кінематограф і вже навіть втілив за допомогою пензля, білої та чорної фарби образ генія німого кіно – Чарлі Чапліна.

У планах хлопця – на одній стіні створити серію зображень великих акторів. Після Чапліна, приміром, Денис планує написати портрети Луї де Фюнеса та Аль Пачіно.

ВІДЕО ДНЯ

"Кіно – це така річ, яка змушує нас замислитися, знайти щось нове, вирости культурно і отримувати натхнення. Культура у місті на низькому рівні, зокрема серед молоді. Для мене це дуже важлива проблема. Я хотів би, щоб люди розвивалися", – розповідає художник.

Фото Радіо Свобода та http://procherk.info

Реклама:

Головне сьогодні