Український фільм "Дім з башточкою" виграв Гран-прі кінофестивалю

— 28 листопада 2012, 15:47

Крім того фільм отримав нагороду за найкращу операторську роботу. Оператором-постановником фільму виступив Рімвідас Лейпус.

На міжнародному кінофестивалі "Темні ночі" у цьому році на ньому було представлено 600 кіноробіт з 66 країн, з них 270 повнометражних картин. Проходив кінофестиваль з 12 по 28 листопада.

[L]Він складається з основної програми, підфестивалів дитячих і молодіжних фільмів, анімаційних фільмів, студентських та короткометражних фільмів, а також ринку медіа-та кіновиробництва.

Як відомо, раніше фільм переміг на кінофестивалі у Карлових Варах.

"Дім із башточкою" - картина "1+1 production". Сценарій до фільму написаний за автобіографічною розповіддю Фрідріха Горенштейна "Дім із башточкою".

Це трагічна історія 8-ми річного хлопчика, що повертався з мамою в рідне місто з евакуації, взимку 1944 року.

На півдорозі додому, на невідомому полустанку їх знімають з потяга, бо мати хлопчика занедужує тифом і незабаром вмирає. Дитина залишається один на один зі своїм горем, серед чужих людей.

Довірившись незнайомцям, він продовжує свій шлях додому. Все, що він запам'ятав про місце, де назавжди залишилася його мама, - це те, що на привокзальній площі стоїть старий будинок з башточкою.

Реклама:

Головне сьогодні