Ліна Костенко відмовилась від нагороди "Золотий письменник України"

— 30 листопада 2012, 13:36

Цю нагороду дають письменника, чиї твори сумарно видано накладом 100 тисяч примірників (точка відліку – 2000 рік). Про це пише газета "День".

Як відомо, у суботу відбулось нагородження лауреатів премії "Золотий письменник України", яку заснували подружжя Юрія й Тетяни Логушів.

Так, цьогорічними лауреатами стали: Юрій Мушкетик, Анатолій Дімаров, Юрій Логвин, Мирослав Дочинець, Ірен Роздобудько, Юрій Винничук, Всеволод Нестайко, Іван Білик, Андрій Курков, Олег Чорногуз, Міла Іванцова, Андрій Кокотюха, Люко Дашвар, Лада Лузіна, Сімона Вілар, Сергій Жадан і Оксана Забужко.

Водночас, виглядає дивним те, що до списоку не потрапили популярні письменники Марія Матіос, Юрій Андрухович, Васил Шкляр, Валерій Шевчук, Ірена Карпа.

Як пояснив у коментарі виданню один з засновників премії Юрій Логуш, "наш вибір базувався на даних Книжкової палати і видавництв. До уваги брали різні жанри літератури".

"Твори Матіос, Андруховича, Шкляра, Шевчука й Іваничука також розглядали. Але ці письменники не мали нагоди прибути, тож їх відзначимо наступного року. Можна б було, звичайно, заочно нагородити, але хотілося зробити це привселюдно й урочисто", - пояснив він.

Реклама:

Головне сьогодні