Галеристка Міронова не очолить Національний художній музей?

— 8 листопада 2012, 11:33

Таким є рішення засідання музейної ради, яка рекомендувала міністерству розглянути на посаду генерального директора ці дві кандидатури.

"Кандидатури Тетяни Міронової та Юлії Литвинець не будуть розглядатися в цьому конкурсі", - повідомив "Комерсант" голова музейної ради, генеральний директор Національного музею у Львові ім..Андрея Шептицького Ігор Кожан. - Приймати остаточне рішення буде міністр".

Міністр культури Михайло Кулиняк підтвердив виданню, що питання з призначенням генерального директора в НМХУ "буде остаточно вирішене до кінця наступного тижня".

Марина Скирда зараз є заступником генерального директора Національного художнього музею України з науково-просвітницької роботи, Марія Задорожна – колишній заступник генерального директора з розвитку НМХУ.

За словами голови правління Українського центру розвитку музейної справи Владислава Піоро, рішення музейної ради у середу було прийнято одноголосно. Про це він розповів в ефірі Радіо ЕРА-fm.

"Музейна рада є консультативно-дорадчим органом Міністерства культури. Все що, ми могли зробити, - це порадити найбільш правильне, компетентне рішення міністерству. Але в будь-якому випадку, за нашими нормативними документами, призначає директора міністр. І він бере на себе відповідальність щодо такого свого рішення".

[L]Як відомо, генеральний директор НМХУ Анатолій Мельник був звільнений з посади 9 квітня наказом Мінкульту.

Виконувати його обов'язки міністр культури Михайло Кулиняк призначив засновницю відомої столичної галереї Тетяну Миронову.

Тоді ж міністерство оголосило відкритий конкурс на заміщення вакантної посади гендиректора НХМУ. Основними претендентами вважалися Міронова і головний зберігач музею Юлія Литвинець, але підсумки так і не були підведені.

17 жовтня колектив музею звинуватив в.о. гендиректора Тетяну Міронову у професійній некомпетентності і звернувся до міністра культури Михайла Кулиняка з вимогою її звільнити. Міністр, у свою чергу, виніс це питання на розгляд музейної ради.

Реклама:

Головне сьогодні