Премію Малевича отримала Жанна Кадирова

— 15 грудня 2012, 13:32

Лауреаткою Мистецької премії ім. Казимира Малевича 2012 стала Жанна Кадирова.

Жанну Кадирову номінували Медіа Арт Лаб Київ і ГО "Альтернативні Візуальні Студії", повідомляє KORYDOR.

Також до фіналу конкурсу увійшли Лада Наконечна, номінована LIA - Leipzig International Art Programme gGmbH, і Леся Хоменко, номінована Благодійним фондом "Асоціація діячів сучасного мистецтва України".

Фрагмент інсталяції "Дошка пошани": серія автопортретів Жанни Кадирової

Жанна Кадирова отримає грошову винагороду в розмірі 3000 євро (у гривневому еквіваленті) від Польського Інституту у Києві; резиденцію в Центрі Сучасного Мистецтва "Замок Уяздовський", Варшавa у 2013 році; грошову винагороду в розмірі 3000 євро від освітньої організації "Культурний проект" для реалізації резиденції у ЦСМ "Замок Уяздовський"; можливість проведення авторської виставки в Малій Галереї Мистецького Арсеналу в 2013 році за підтримки та в партнерстві з CSM.

У складі польсько-українського журі працювали: Стас Волязловський, лауреат Премії Малевича – 2010 (Україна); Ярослав Ґодун, директор Польського Інституту у Києві (Польща) – голова журі; Наталія Жеваго, засновниця освітньої організації "Культурний Проект" (Україна); Фабіо Кавалуччі, директор ЦСМ "Замок Уяздовський" (Польща); Олеся Островська-Люта, кураторка, голова правління CSM (Фундація Центр Сучасного Мистецтва) (Україна); Олександр Соловйов, заступник генерального директора та головний куратор Мистецького Арсеналу (Україна); Віта Сусак, мистецтвознавиця (Україна); Моніка Шевчик, директорка галереї "Арсенал" у Бялистоку (Польща).

Цього року вже втретє вручалася Мистецька премія ім. Казимира Малевича, ініційована у 2008 році Польським Інститутом у Києві в партнерстві з CSM з нагоди 130-річчя від дня народження митця.

Реклама:

Головне сьогодні