"Хоббіт" став лідером прокату США і Канади за касовими зборами

— 24 грудня 2012, 15:15

Як пише Інтерфакс із посиланням на The Wall Street Journal, всього за час показу в двох найбільших країнах Північної Америки картина набрала 149,9 млн. доларів.

За даними сайту BoxOfficeMojo, світові збори стрічки складають 433,9 млн. доларів.

[L]Найбільш касовий з чотирьох прем'єр минулого тижня в США - бойовик "Джек Річер" з Томом Крузом у головній ролі - зібрав лише 15,6 млн. доларів і посів 2-е місце після "Хоббіта".

"Хоббіт: неочікувана подорож" - перша частина кінотрилогії, екранізації книги Джона Р.Р. Толкіна "Хоббіт, або туди і назад". Також в трилогію П.Джексона увійдуть картини "Хоббіт: пустка Смога" і "Хоббіт: туди і назад". Друга частина вийде на кіноекрани в грудні 2013-го року, третя - в 2014-ому році.

Джексон знімав "Хоббіта" в першу чергу як передісторію своєї трилогії "Володар кілець", сума від продажу квитків склала близько 3 млрд. доларів.

Бюджет першої частини епопеї про хоббіта, що триває 166 хвилин, становить 270 млн. доларів, всього в американському прокаті вона, як очікується, збере 430 млн. доларів. Продюсерами є Warner Bros. і Metro-Goldwyn-Mayer Inc., прокатом картини займається Warner Bros. Pictures, що входить до медіагрупи Time Warner Inc.

"Хоббіт" став першою кінострічкою, яка настільки широко демонструвалася в форматі 48 кадрів в секунду (картини з високою частотою кадрів - HFR). Вважається, що дана технологія робить зображення більш чітким і різким, і компанія Warner Bros. вважає, що саме за нею майбутнє світового кінематографу.

Реклама:

Головне сьогодні