Мерилін Монро та Мона Ліза із желейних ведмежат. Фото

— 25 грудня 2012, 16:00

Утім, з-поміж них особливо вирізняється 57-річний Йоханн Кордес з Німеччини, який створює картини із солодких желейних ведмежат, пише The Daily Mail.

Будучи шанувальником поп-арту, він відтворив роботи Енді Уорхола, а також шедеври світових майстрів. Серед творів Кордеса – портрети Мерилін Монро та Мони Лізи.

На кожну роботу майстер витрачає від 100 до 240 годин. На рік він використовує близько 3 тон "желейок".

"Містер Кордес також має щоразу долати спокусу, аби не з'їсти робочий матеріал", - зазначає видання.

Наприклад для картини Уорхола "Монро", йому знадобилося 3200 ведмедиків.

Кожен ведмедик утримується на своєму місці завдяки спеціальному лаку. Враховуючи розмаїття кольорової палітри, необхідної для створення шедеврів, він навіть розробив власну техніку фарбування ведмежат.

Ідея незвичного застосування цукерок прийшла до Кордеса цілком випадково. Кілька років тому друг замовив йому картину, і коли художник закінчив, то побачив, що приготована для неї рама завелика. На очі Кордесу потрапив відкритий пакет желейних цукерок, і він вирішив заради жарту заповнити ними вільне місце.

Цей нестандартний хід публіці сподобався. Згодом із митцем зв’язалися представники компанії-виробника цукерок Haribo, і художник отримав замовлення на виготовлення солодких портретів її засновника, Ганса Рігеля та його синів.

Реклама:

Головне сьогодні