У Лос-Анджелесі оголосять номінантів на премію Оскар

— 10 січня 2013, 15:23

Очікується, що байопік Стівена Спілберга "Лінкольн" (Lincoln) і "Мета номер один" (Zero Dark Thirty) Кетрін Бігелоу будуть боротися за звання кращого фільму, пише Бі-бі-сі.

Крім того, в цій категорії конкуренцію їм можуть скласти "Операція" Арго "(Argo) Бена Аффлека, а також спагетті-вестерн Квентіна Тарантіно "Джанго" (Django Unchained).

У категорію "Кращий фільм", за попередніми прогнозами, можуть також потрапити мюзикл "Знедолені" (Les Miserables) Тома Хупера і "Життя Пі" (Life of Pi) Енга Лі.

Вважається, що хороші шанси на перемогу в категорії "Кращий актор" в Деніела Дей-Льюїса, який зіграв 16-го президента США у фільмі "Лінкольн".

За перемогу в цій категорії з ним можуть позмагатися Бен Аффлек ("Операція Арго"), Бредлі Купер ("Мій хлопець - псих") і Хоакін Фенікс ("Майстер").

Фаворитом на отримання статуетки "Оскар" і звання кращої актриси вважається Джессіка Честейн, яка зіграла агента ЦРУ, яка веде полювання на Усаму бін Ладена у фільмі "Мета номер один".

Можливу номінацію можуть отримати Дженніфер Лоренс ("Мій хлопець - псих"), Еммануель Ріва ("Любов"), Маріон Котійяр ("Іржа і кістка", De rouille et D'os) і британка Хелен Міррен ("Хічкок", Hitchcock) .

Організатори американської церемонії "Оскар" планують особливо відзначити 50-річний ювілей появи фільмів про легендарного спецагента Джеймса Бонда. Останній фільм "бондіани" - "Координати: Скайфолл" - зібрав в світовому прокаті більше 1 млрд. доларів.

Нагадаємо, номінанти на звання "Оскар" відбираються шляхом голосування 6 тисяч членів Американської академії кіномистецтв. Всього нагороди присуджуються у 24 категоріях. Номінанти в цьому році будуть оголошені на два тижні раніше, ніж зазвичай.

Ювілейна 85-а церемонія нагородження кінопремії відбудеться 25 лютого в Лос-Анджелесі.

Реклама:

Головне сьогодні