В США роздали "Золоті глобуси"

— 14 січня 2013, 10:42

У США відбулося нагородження лауреатів кінопремії "Золотий глобус". Цей захід передує найголовнішій події у світі кіно – врученню "Оскарів", яке відбудеться наступного місяця.

Цього разу "Золотий глобус" отримав фільм "Арґо" – драма, у якій ідеться про порятунок американських дипломатів, захоплених в революційному Ірані в 1970 році.

Крім того, акторові випала честь тримати в руках і другу статуетку. Бен Аффлек отримав нагороду як найкращий режисер.

Голлівудські коментатори вважають, що ця перемога збільшує шанси фільму "Арґо" на здобуття 24 лютого "Оскара".

Як повідомляє The Daily Mail, Бен Аффлек в першу чергу подякував своїй дружині. "Я хочу подякувати моїй дружині, яка є причиною того, що я тут стою. Я кохаю тебе. Я обожнюю тебе. Ти все для мене. Дякую", - сказав актор.

"Золотий глобус" за кращу чоловічу роль у драматичному фільмі віддали Деніелу Дей-Льюїсу, який зіграв у стрічці "Лінкольн" Стівена Спілберга.


Кращим актором комедії чи мюзиклу став Х'ю Джекман.

Приз кращої актриси в драматичній картині був відданий Джесіці Честейн ("Мета номер один"), а призом за кращу жіночу комедійну роль була відзначена Дженніфер Лоуренс, героїня стрічки "Мій хлопець - псих".

Джесіка Честейн

Дженніфер Лоуренс

"Я перемогла Меріл", - вимовила актриса, маючи на увазі найяскравішу претендентку на нагороду Меріл Стріп.

Найбільше призів - у трьох категоріях - отримала музична стрічка за романом Віктора Гюго "Знедолені" (кращий мюзикл, кращий актор і краща другорядна актриса).

Квентін Тарантіно отримав "Золотий глобус" за кращий сценарій фільму "Джанго звільнений". Актор Крістоф Вальц, який зіграв у цій стрічці, став кращим актором другорядної ролі.

Кращим іноземним фільмом назвали "Любов" Міхаеля Ханеке.

Співачка Адель удостоїлася статуетки за кращий саундтрек до фільму "Координати "Скайфолл".

Від несподіванки співачка вигукнула кілька разів: "О, Боже! О, Боже!". І вимовила слова подяки на адресу сина і мами.

Що стосується телевізійних призів, тут тріумфаторами став телесеріал "Чужий серед своїх", що отримав головний приз - "кращий драматичний серіал".

А виконавці головних ролей у цьому серіалі - Деміен Льюїс та Клер Дейнс - стали кращим актором та актрисою року.

Кращим телефільмом року була названа політична стрічка "Гра змінилася".

До слова, спеціальним гостем премії став екс-президент США Білл Клінтон, який представив біографічний фільм "Лінкольн" Спілберга. "Всі ми тут завдяки цій людині", - підкреслив колишній глава держави.

Фото Reuters, AP.

Реклама:

Головне сьогодні