Українська актриса отримала китайську "Еммі". Фото

— 28 січня 2013, 11:37

Золоту статуетку в номінації "Найкраща іноземна актриса 2012" принесла Каптеловій головна жіноча роль у телесеріалі "Моя Наташа", який всі китайські ЗМІ назвали "головною драмою року".

Більше того, саму номінацію "Найкраща іноземна актриса" створили вперше в 2012 році, спеціально, щоб відзначити акторську роботу Каптелової, повідомляють Українські новини.

Партнером Ірини по серіалу виступив Джу Явен - володар премії Asian New Talent Award Шанхайського кінофестивалю у 2011 році, номінант премії "Найкращий актор" міжнародної премії "Еммі" в 2012 році, актор фільму Mystery, який отримав приз Каннського кінофестивалю.

Бюджет серіалу становив близько 6,4 млн. доларів. Сценаристом виступив відомий китайський драматург Гао Маньтан. У серіалі також знялися зірки з Китаю, та актори з Росії та Японії.

Зйомки вели трьома мовами - китайською, японською, російською - а проходили вони в Китаї та Росії. Кількість переглядів серіалу на відеосервісах Китаю в сумі перевищила 321 млн. разів.

Найбільш рейтинговий розважальний телеканал країни Анхей назвав Ірину блискучою зіркою китайського екрану: "Вона стала першою іноземною актрисою, яка зіграла головну жіночу роль у китайському телесеріалі. Вона створила унікальний образ, зігравши з неповторною акторською майстерністю.

Сама актриса назвала роботу у фільмі складною і додала, що для неї важливо отримати таке визнання.

"Серіал знятий в традиційному китайському стилі: мені доводилося працювати, враховуючи місцеві особливості зйомки та стиль гри азіатських акторів. Потрібно було миттєво адаптувати образ Наташі до китайського менталітету і ставати в ньому своєю, залишаючись росіянкою. Знайти цю грань багато в чому мені допоміг режисер, за що я йому дуже вдячна. Премія підтверджує, що у нас вийшло!" - заявила вона.

Ірина Каптелова народилася 3 червня 1986 року в Дніпропетровську. Наразі вона більше відома за межами СНД, співпрацює з теле- і кінокомпаніями США та Китаю. Її акторський дебют відбувся в 2009 році в ролі російської дівчинки-солдата у фільмі "Взимку не холодно".

Зараз Каптелова бере участь у зйомках нового масштабного серіалу "Юн Вінг", який є спільним китайсько-американським проектом.

Нагадаємо, премія TV Drama Awards Made in China вручається щорічно, входить до трійки найбільш визначних премій в галузі кіноіндустрії в Китаї і є азіатським аналогом американської "Еммі".

Реклама:

Головне сьогодні