Не пропустіть! Музиканти з синдромом Дауна зіграють концерт у Києві

Наприкінці місяця, 29 січня у Києві на сцені МЦКМ "Жовтневий палац" о 19.00 виступить оркестр Jostiband Orchestra (Йостібенд Оркестр) з Цваммердама (Нідерланди).

Особливістю колективу є те, що в ньому грають "незвичайні" музиканти — люди з синдромом Дауна та з порушенням розумового розвитку. Це найбільший у світі оркестр такого формату. Всього в ньому грає 170 осіб, до Києва ж приїде склад з 35 музикантів, серед них шестеро з синдромом Дауна.

Мета концерту — продемонструвати українцям можливості людей із синдромом Дауна та іншими розумовими розладами, сформувати терпимість і толерантність у суспільстві до таких людей і їх потреб. Кошти, що будуть зібрані при розповсюдженні квитків підуть на потреби українських дітей із синдромом Дауна, зокрема на програми раннього розвитку та навчання.

"На жаль, сьогодні більшість батьків відмовляються від новонароджених дітей з синдромом Дауна, і такі діти в більшості випадків ростуть у спеціальних закритих установах.

Малюки, які виховуються в сім'ях, мають дуже обмежені можливості, щоб жити в суспільстві і стати його частиною. Тому дуже важливо надихнути і вселити віру в своїх особливих дітей у серця українських мам і тат, а також звернути увагу уряду на проблему раннього розвитку, навчання та соціальної адаптації людей з генетичною аномалією — синдромом Дауна.

Виступ цієї групи музичних ентузіастів покликаний створити "вибух" в українському суспільстві і стати темою для серйозного обговорення між представниками уряду, фахівцями та батьками, в сім’ях яких виховуються люди з синдром Дауна", — впевнений співорганізатор заходу президент батьківської організації ВБО "Даун Синдром" Сергій Кур’янов.

Музиканти вже побували в різних куточках світу, де їх завжди дуже тепло приймають і публіка, як правило, стоячи аплодує таланту цих особливих артистів.

Як розповідає диригент Jostiband Orchestra Ліан Вербург, головний секрет у роботі з людьми з особливими потребами — це терпіння і ясність інструкцій, пояснень.

"Вони приголомшливо талановиті! Коли працюєш з ними, варто бачити тільки їх здатності і не помічати їх розумових недоліків. Коли вони вас не розуміють, ви повинні кілька разів, як можна простіше й чіткіше переформулювати і пояснити, що ви хочете, і результат не змусить себе чекати", — пояснює диригент, що працює з особливими музикантами вже 30 років.

Квитки на благодійний концерт можна замовити, звернувшись за тел.: (044) 592 2992

Реклама:

Головне сьогодні