"Арго" Бена Аффлека отримав іще одну нагороду

— 11 лютого 2013, 11:04

Церемонія вручення премій відбулася увечері неділю, 10 лютого, у Лондоні, йдеться на офіційному сайті кінопремії.

Драма, у якій Аффлек виступив в якості режисера і виконавця головної ролі, претендувала на нагороди в семи категоріях. В результаті стрічка отримала три нагороди в номінаціях "Найкращий режисер", "Найкращий фільм" і "Найкращий монтаж" за роботу Вільяма Голденберга.

Драма "Операція "Арго", у якій ідеться про порятунок американських дипломатів, захоплених в революційному Ірані в 1980 році, також здобула цьогорічний "Золотий глобус". А також стрічка отримала премію американських кінорежисерів.

"Найкращим актором" став британський актор Деніел Дей-Льюїс, який зіграв 16-го американського президента Авраама Лінкольна в однойменній біографічній стрічці Стівена Спілберга ("Лінкольн").

Фільм "Знедолені" (Les Miserables), переміг у чотирьох номінаціях - "Найкращий звук", "Найкращий грим", "Найкраща робота художника-постановника" і "Найкраща актриса другого плану", яку отримала Енн Хетевей.

"Найкращою акторкою" стала французька актриса Еммануель Ріва, яка зіграла у драмі австрійського режисера Міхаеля Ханеке "Кохання", яку було визнано "Найкращим неангломовним фільмом".

"Найкращим британським фільмом" стала нова стрічка про Джеймса Бонда "007: Координати "Скайфолл", яка також перемогла в номінації "Найкращий музичний супровід".

Нагороду за "Оригінальний кіносценарій" отримала стрічка Квентіна Тарантіно "Джанго вільний".

Найкращим анімаційним фільмом став мультик "Хоробра серцем".

Реклама:

Головне сьогодні