Тест

Названо переможців премії за твори для дітей

За результатами таємного голосування у номінації "Літературні твори для дітей та юнацтва" перемогу здобув Григорій Фалькович за свою книгу "Хвацькі вірші" (видавництво "А-Ба-Ба-Га-Ла-Ма-Га"), повідомляється на сайті Кабміну.

Один з віршиків Григорія Фальковича. Фото з сайту А-БА-БИ-ГА-ЛА-МА-ГИ

Майстерність художниці Марини Пузиренко члени Комітету з присудження премії відзначили у номінації "Художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва". Оформлення в її виконанні видання "Чудова мандрівка Нільса з дикими гусьми" Сельми Лагерльоф (видавництво "Фактор") визнане найкращим.

Ілюстрації художниці Марини Пузиренко. Фото detskaya-kniga.org.ua

Серед переможців – вистава-музична казка Київського національного академічного театру оперети "Пригоди бременських музикантів" (за п’єсою В.Ліванова та Ю.Ентіна "Трубадур та його друзі"). Вона визнана кращою театральною виставою для дітей та юнацтва. Її режисер-постановник - Тамара Тимошко-Горюшко.

"На відміну від героїв німецької казки та радянського мультфільму у сценічній редакції персонажі заговорили живою українською мовою. Вистава також супроводжується грою оркестру, а не фонограмою, як це робиться у більшості театрів", - зазначає прес-служба Кабміну.

У номінації "Кінотвори для дітей та юнацтва" лауреати не визначалися.

Загалом же, за словами першого заступника Голови Держкомтелерадіо України Анатолія Мураховського, цьогоріч на конкурс надійшло 76 художніх творів від 84 номінантів.

Як відомо, премія Кабміну імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва присуджується щороку до дня народження відомої поетеси - 25 лютого, за твори, які сприяють вихованню підростаючого покоління у дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Статус урядової вона отримала 14 січня 2004 року. Розмір грошової винагороди – 10 тисяч гривень.