Гільдія кінорежисерів США роздала нагороди

— 4 лютого 2013, 14:05

Ця стрічка також отримала премію гільдії кіноакторів, а також номінується на цьогорічний "Оскар" на сім номінацій (у тому числі як найкращий фільм).

Драма "Операція "Арго", у якій ідеться про порятунок американських дипломатів, захоплених в революційному Ірані в 1980 році, також здобула цьогорічний "Золотий глобус".

Як пише Associated Press, нагорода кінорежисерів США зазвичай потрапляє у руки майбутнього володаря "Оскара". Тому тепер найбільшим імовірним претендентом на найпрестижнішу кінонагороду є саме стрічка "Арго".

Фільм Стівена Спілберга "Лінкольн" відзнаку гільдії кінорежисерів США не отримав. Ця стрічка претендує на "Оскар" у 12 номіцнаціях.

Найкращим режисером драматичного серіалу Гільдія кінорежисерів США назвала Райяна Джонсона за фільм "Пуститися берега" ("Breaking Bad").

Найкращим режисером реаліті програм визнаний Брайян Сміт за його шоу "Майстер Шеф" (Master Chef).

Найкращим режисером програм для дітей став Поль Хоен за його музичне телешоу для Let it Shine для телеканалу Disney Channel.

Найкращим режисером документального фільму Гільдія кінорежисерів США назвала Малика Бенджеллуля за його роботу "У пошуках Цукрової Людини" (Searching For Sugar Man).

Найкращим режисером комедійного серіалу стала Лена Данхем зі стрічкою "Дівчата" (Girls).

Лена Данхем. Фото АР

За ролик "Найкраща робота" Алехандро Гонсалес Іньярріту отримав нагороду від Гільдії кінорежисерів США як найкращий режисер рекламних роликів.

Як відомо, нагородження найпрестижнішої кіно нагороди – "Оскарів" цього року відбудеться 24 лютого.

Реклама:

Головне сьогодні