Картину "Китаянка" придбано за 1,5 мільйона доларів

— 21 березня 2013, 17:22

"Діамантовий король" заплатив за витвір мистецтва 1,5 мільйона доларів, маже удвічі більше від очікуваної ціни цього лоту.

Про це пише The Daily Mail.

Президент, котрий у 2010-му придбав рідкісний рожевий діамант за 46 мільйонів доларів, володіє готельним комплексом Delaire Graff Estate у Південній Африці. "Китаянка" вирушить саме туди і буде виставлена для огляду з рештою колекції бізнесмена.

За даними журналу Forbes, Графф посідає 299-те місце з-поміж найзаможніших людей планети. Мільярдер, який теж має російське коріння, народився в лондонському Іст-Енді та в 14 років покинув школу, щоби стати учнем ювеліра.

60 років по тому Графф має 20 магазинів по всьому світі, серед його клієнтів є Опра Вінфрі, Дональд Трамп та султан Брунею.

Володимир Третчиков народився в Росії в 1913-му році, після Другої світової переїхав до Південної Африки.

Картина, інша назва якої "Зелена леді", була написана ним у 1951-му році. Портрет жінки з синьо-зеленкуватим відтінком шкіри називають одним із найважливіших образів поп-культури. Її друкували на постерах, футболках та кухлях. Моделлю ж була 17-річна Моніка Сінг-Лі, яка працювала в пральні в дядька Володимира в Кейптауні.

На сьогоднішній день "Китаянка" стала найдорожчою картиною Третчикова, який пішов із життя в 2006-му році. Інші його відомі твори – "Вмираючий лебідь", "Троянда, що плаче". Манеру роботи митця часто відносили до кітчу, але сам Третчиков категорично з цим не погоджувався і наполягав, що він є серйозним художником.

Реклама:

Головне сьогодні