Колекціонер придбав картину Пікассо за 155 млн. доларів

— 27 березня 2013, 09:44

Він таємно купив полотно у грального магната з Лас-Вегаса Стіва Уїнна, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Ця сума є найвищою з коли-небудь заплачених американськими колекціонерами за твори мистецтва.

"Стівен придбав картину в якості подарунка самому собі. Ця покупка повинна була бути секретом через розслідування, яке проводилося відносно SAC Capital Advisors", - цитує видання людину, знайому з деталями операції.

15 березня хедж-фонд погодився сплатити американській владі 616 млн. доларів, щоб врегулювати звинувачення в інсайдерській торгівлі.

Ще в 2006 році Стів Уїнн домовився продати Стіву Коену полотно, на якому зображена коханка художника Марія-Тереза Вальтер, за 139 мільйонів доларів, проте на наступний день після укладення домовленості Уїнн власноруч пошкодив картину: він демонстрував "Сон" друзям у своєму робочому кабінеті і мимоволі зачепив полотно.

В результаті на полотні утворилася діра. Уїнн пообіцяв відновити полотно, яке він купив в 1997 році за 48,4 мільйона доларів.

За інформацією ЗМІ, статок Коена оцінюється в 9,3 мільярда доларів. До його особистої колекції входять картини відомих майстрів: Вінсента Ван Гога, Едуарда Мане, Віллема де Кунінга, Поля Сезанна, Енді Воргола, Френсіса Бекона і Дем'єна Херста.

Реклама:

Головне сьогодні