В український прокат виходить альманах короткометражок "Українські злі"

— 28 березня 2013, 17:01

"Українські злі" - це третій український цикл короткометражних фільмів. Подивитися добірку можна буде з 28 березня в Києві (кінотеатр "Жовтень"), а також в Одесі, Львові, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та інших містах, пише Телекритика.

Програма альманаху складається з 8 стрічок, створених однойменною кіноформацією: дипломний фільм "Очерет" Руслана Батицького, що отримав премію ім. Тарковського; "Гауді" Аксиньї Куріної; "Та поїду!" Валерія Шалиги, заявлений у конкурсній програмі River Film Festival (Італія).

Фільм "Красива жінка" Альони Алімової, удостоєний диплому ОМКФ, "Ксенофілія" Іллі Калюкіна й "Останній день" Анастасії Касілової, а також короткометражні драми, які брали участь у програмі Short film corner Каннського кінофестивалю, представлені на кінофестивалі в Одесі і на міжнародному фестивалі незалежного кіно "Кінолев": "Без ГМО" Лариси Артюгіної і "Гамбург" (диплом кінофестивалю "Молодість") співпродюсера проекту Володимира Тихого.

Крім того, з 4 по 7 квітня в Нью-Йорку пройде щорічний фестиваль українського та пострадянського кіно Kinofest NYC. У програму фестивалю увійшли 7 фільмів, знятих молодими українськими кінематографістами в рамках проекту "Україно, гудбай".

Частина короткометражок, які покажуть у Нью Йорку, виходили на великі екрани України в прокатній версії кіноальманаху "Україно, гудбай" в листопаді 2012 року. Деякі з кіноновел, представлених на фестивалі Kinofest NYC, увійшли до циклу "Українські злі".

Всього за час роботи творчої лабораторії "Україно, гудбай" було випущено 25 короткометражних робіт загальною тривалістю 10 годин.

У своїх кінодослідженнях автори проекту зосередилися на темі масової еміграції з України та спробували з'ясувати її причини.

Реклама:

Головне сьогодні