Деякі фільми "Українських злих" стали доступні онлайн

— 1 квітня 2013, 18:56

Тепер можна переглянути стрічки "Гамбург", "Красива жінка", "Очерет" і "Ксенофілія".

Інші два фільми "Без ГМО" і "Та поїду!" стануть доступні онлайн другою чергою, разом з іншими фільмами з альманаху "Україно, Гудбай!"

Ще два фільми, які входили до збірки "Українських злих" – "Гауді" Аксіньї Куріної та "Останній день" Анастасії Касілової не будуть доступні онлайн.

Як повідомляється на сайті проекту "Україно, Гудбай!" з посиланням на дистриб’ютора стрічок Дениса Іванова, ці фільми з різних причин у цьому дистриб'юційному форматі до інтернет-прокату наразі не готуються.

Кадр з фільму "Гамбург"

Як відомо, у минулого четверга відбулась прем’єра альманаху "Українські злі" у кінотеатрі "Жовтень". Тоді ж авторам фільмів повідомили, що фільми не будуть демонструватись у прокаті в кінотеатрі.

Автор однієї з короткометражок Аксінья Куріна у своєм блозі на УП написала, що продюсери короткометражок "Українські злі" заборонили показ альманаху.

"Вчора був заявлений вихід у прокат нового альманаху короткометражних ігрових фільмів "Українські злі" (це друга збірка проекту "Україна, гудбай"). Під час прем'єрного показу в кінотеатрі "Жовтень" продюсери повідомили авторам, що цей сеанс перший і останній, хоча на сайті кінотеатри було заявлено по два сеанси на день. Домогтися виразної відповіді на питання "чому" в таких ситуаціях немає жодної можливості", - зазначила вона.

Куріна припускає, що паніку у влади викликала короткометражка "Красива жінка" Альони Алимової, про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

Кадр з фільму "Красива жінка"

Водночас дистриб’ютор картини відкинув усі звинувачення у цензурі і заявив, що таке рішення прийнято задля того, аби більше людей побачили короткометражки.

"Ми не хотіли б робити з цього скандал, а хотіли б, аби ці фільми подивились якомога більше людей. Пройшла прем’єра у кінотеатрі "Жовтень", а потім фільми будуть напряму в інтернеті, де їх побачить значно більше людей, ніж у залі на 25 місць", - пояснив Денис Іванов.

Після цього Аксінья Куріна у блозі на УП попросила не ставити у відкритий доступ її фільм.

"Я проти показу мого фільму "Гауді" в інтернеті, тому що це зведе нанівець участь його участь в програмі міжнародних кінофестивалів. Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе висловила готовність продовжити показ альманаху", - додала режисер.

Реклама:

Головне сьогодні