Продюсер "Українських злих": цензури немає, фільми всі будуть в інтернеті

— 29 березня 2013, 14:54

Про це у коментарі "Українській правді. Життя" заявив один з продюсерів прокатної підбірки "Українські злі" і її дистриб’ютор Денис Іванов.

"Ми зараз працюємо над тим, аби фільми з "Українських злих" стали доступними для всіх в інтернеті. Ми хочемо це зробити з понеділка і якраз над цим працюємо", - сказав Іванов.

"Ми не хотіли б робити з цього скандал, а хотіли б, аби ці фільми подивились якомога більше людей. Пройшла прем’єра у кінотеатрі "Жовтень", а потім фільми будуть напряму в інтернеті, де їх побачить значно більше людей, ніж у залі на 25 місць", - пояснив Денис Іванов.

Як відомо, альманах "Україно, Гудбай" виходив у прокат у кінотеатрах. За словами Іванова, "попередній проект показав, що глядачі не ломляться дивитись фільми у кінотеатрі, всі чекають появи їх у мережі".

Він також заявив, що у ситуації зі зняттям з прокату немає факту цензури.

"У нас немає ніякого конфлікту з "Держкіно", нам видано всі прокатні посвідчення і є всі договори", - додав Денис Іванов.

Він також розповів, що була неузгодженість дій компанії "Артхауз-Трафік" та іншого правовласника – Держкіно стосовно ряду короткометражок, які показувались.

"Тому що вони були в "Україно, Гудбай", а ми їх взяли і з проекту "Україно, Гудбай" і вставили у проект "Українські злі". Тобто єдиний конфлікт, який є це у підході, це власне кажучи суть конфлікту. Це суть в авторських правах, а не цензурі. Нам ніхто нічого не забороняв", - додав Іванов.

Кадр з фільму "Гамбурґ", режисер - Володимир Тихий

Директор кінотеатру "Жовтень" Людмила Горделадзе повідомила, що "Артхауз-Трафік" відкликав прокат збірки короткометражок.

"Я не знаю, з чим це пов’язано. Він (Денис Іванов – ред.) мені просто сказав, що сьогодні можна, завтра – ні", - додала директор кінотеатру.

Вона також зауважила, що кінотеатр готовий продовжувати показ альманаху.

Кадр з фільму "Очерет", режисер - Руслан Батицький

Як відомо, раніше автор однієї з короткометражок, що увійшла в альманах, Аксінья Куріна у своєм блозі на УП написала, що продюсери короткометражок "Українські злі" заборонили показ альманаху.

"Вчора був заявлений вихід у прокат нового альманаху короткометражних ігрових фільмів "Українські злі" (це друга збірка проекту "Україна, гудбай"). Під час прем'єрного показу в кінотеатрі "Жовтень" продюсери повідомили авторам, що цей сеанс перший і останній, хоча на сайті кінотеатри було заявлено по два сеанси на день. Домогтися виразної відповіді на питання "чому" в таких ситуаціях немає жодної можливості", - зазначила вона.

Куріна припускає, що паніку у влади викликала короткометражка "Красива жінка" Альони Алимової, про те, як бібліотекарка закохується в портрет Віктора Януковича.

"Здавалося б, минулорічний скандал із фільмом "Шахта N8" мав би чогось навчити Держкіно, полохливих продюсерів і "смотрящих за кіно "з боку" Сім'ї". Спроба заборонити показ фільму на кінофестивалі Docudays призвела до того, що "Шахту" побачила вся країна, а люди, які вимагають цензуру, зіпсували собі репутацію", - написала вона.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні