У Києві відкривається Єврокон-2013

— 11 квітня 2013, 13:20

Цими днями стартує фестиваль поціновувачів фантастики "Єврокон-2013". До уваги гостей фестивалю – книжкові презентації, театралізовані дійства і письменницька кухня, повідомляє Радіо Свобода.

"Показати Європі Україну" обіцяють на фестивалі професіоналів та аматорів фантастики "Єврокон-2013" українські автори. Спеціальний гість фестивалю – британець Крістофер Пріст, лауреат низки міжнародних премій, чий роман "Престиж" екранізував 2007-го режисер "Бетмена" Крістофер Нолан.

Окрім того, приїдуть автори фентезі Вадим Панов із Росії та Ольга Громико з Білорусі. Всього організатори анонсують учасників із 24 країн Європи та Сполучених Штатів. Про це розповів один із кураторів культурної програми книжкових ярмарків "Медвін" письменник Дмитро Капранов.

Акцент роблять на українських письменниках, обіцяють навіть відзначити спеціальною премією найкращих авторів україномовної фантастики. На "Єврокон" приїде Сергій Дяченко, Тимур Литовченко, харківський письменницький тандем Генрі Лайон Олді, Володимир Аренєв та Яна Дубинянська, яка днями презентувала у Києві свою дилогію "Гаугразький бранець" – одночасно в паперовому варіанті та електронному – із посиланнями на мережеві теми, згадані у тексті.

На фестивалі відзначать найкращого письменника-фантаста Європи, найкращого перекладача, видавця та художника-ілюстратора.

Україна приймає "Єврокон" удруге, раніше фантасти приїжджали до Києва 2006-го, розповідає співзасновник Всеукраїнського об’єднання любителів фантастики Олександр Васильківський.

Зазвичай одне місто приймає фестиваль раз на десять років, однак гостям так сподобалось, що для України зробили виняток, зазначив він.

"Єврокон" проведуть у рамках щорічного весняного книжкового фестивалю "Медвін". Організатори обіцяють традиційні заходи для дорослих і дітей, виставки і майстер-класи.

Реклама:

Головне сьогодні