Україну на Венеційській бієнале представить молодь

— 15 травня 2013, 13:56

Про це сказав комісар українського проекту, директор Інституту проблем сучасного мистецтва Віктор Сидоренко, повідомляє Інтерфакс.

"Позитивно те, що нам вдалося просунути саме молоду команду", - сказав він на прес-конференції в середу.

Сидоренко підкреслив, що при виборі художників для участі в Бієнале йшлося саме про те, що Україна повинна представити в першу чергу молодіжний проект.

У свою чергу куратор проекту, заступник директора "Мистецького Арсеналу" Олександр Соловйов звернув увагу на цілісність українського проекту і його відповідність загальної концепції Бієнале цього року, яке проходить під назвою "Енциклопедичний палац".

"Ми підбирали такі роботи, які не суперечили основній концепції ... Ми взяли дійсно тих авторів, які і молоді, і в той же час гідно представляють українське мистецтво не тільки в Україні, але і за кордоном", - сказав Соловйов.

Цього року Україну у Венеції представлятимуть три художники - киянка Жанна Кадирова, харків'яни Микола Рідний і Гамлет Зіньковський.

Останній, зокрема, представить проект "Книга людей" - більше тисячі мікроскопічних портретів у рамках із сірникових коробок. Два інших художника презентують на Бієнале роботи, в яких поєднуються монументальне мистецтво і відео-інсталяції.

[L]За словами учасників прес-конференції, держава виділяє на презентацію українських художників на Бієнале 1 млн грн.

Відкриття 55-го Бієннале сучасного мистецтва у Венеції відбудеться 29 травня - захід проходитиме в палаццо Лоредан з 1 червня до 24 листопада 2013 року.

Реклама:

Головне сьогодні