"Юля намалює краще": вручено статуетки "Коронації слова". Фото

Молодий письменник Богдан Коломійчук, автор твору "Людвисар" став головним переможцем 13-ого конкурсу молодих письменників "Коронація слова".

У столиці пройшла урочиста церемонія нагородження, де невід'ємними атрибутами, традиційно, став червоний килим, безліч спеціальних спонсорських відзнак, ведуча Ольга Сумська, снеки на столах та подружжя засновників Тетяна та Юрій Логуші.

Про церемонію

Церемонія, власне, розпочалася пафосно і заздалегідь. Оголошений час прибуття гостей – 17.00, стартувало ж все із затримкою хвилин на 20. Гості прибували, йшли червоним килимом, а потім сідали за круглі столи на 12 персон.

Урочисте нагородження статуетками "Коронації" "мінялося" із врученням спеціальних відзнак, а також із читанням віршів, піснями та виступами дитячих колективів.

Марія Бурмака - гість церемонії. Фото Дмитра Ларіна

На останній і головній номінації вечора "Роман", інтригу тримали до останнього. Гостей розважали як могли: через шоу-програму, останнього учасника нагородили аж о 21.30.

Серед гостей, присутніх на конкурсі, були: Ігор Кондратюк, співачка Марія Бурмака, гурт "Кому вниз", співачка Іларія, видавець Іван Малкович, письменники Андрій Кокотюха, Андрій Курков та інші. Хтось вручав нагороди номінантам, а хтось співав/танцював/говорив/читав вірші.

Андрій Середа, гурт "Кому вниз", читає вірш Шевченка

Конкурс

Щороку "Коронація слова" вручає нагороди у чотирьох номінаціях: "П'єси", "Пісенна лірика", "Кіносценарії" та "Романи". У цих же номінаціях вручаються і премії за твори, написані для дітей.

Андрій Курков - гість церемонії

У номінації "П'єси", першу премію отримала Надія Тубальцева за твір "Золотий поріг".

"За столиком сидить мій чоловік, який із мене, росіянки, зробив спочатку українського прозаїка, а потім і драматурга. Я дуже йому дякую", - сказала авторка.

У номінації "Пісенна лірика", було названо і кращий твір для дітей. Першу премію отримала Алла Бінцеровська за твір "Усмішка матусі". Вручаючи їй премію, Богдан Струтинський, директор і художній керівник Київського національного академічного театру оперети, сказав: "Ніщо так не формує особистість, як літературне слово, інтерпретоване зі сцени, особливо дітям".

В свою чергу, співачка Росава, яка також вручала одну зі спеціальних відзнак, додала, що нація починається з колиски. "Тому пишіть", - закликає вона.

Першу премію у номінації "Пісенна лірика" серед дорослих, отримав Євген Цимбалюк за твір "Три сльози, три жарини".

"Пісенна лірика – це ще не пісні. Я хочу щоб у цієї лірики виросли крила і вони стали піснями", - побажав переможець.

У номінації "Кіносценарії", першу премію отримав Олексій Ганзенко за твір "Юля намалює краще".

Актор та режисер театру і кіно Андрієнко Віктор вручає першу премію у номінації "Кіносценарії для дітей"

У номінації "Прозові твори для дітей" 1-а премія дісталася авторці Аршулі Фариняк за твір "Айхо".

Першу премію у номінації "Романи", як уже йшлося вище, отримав Богдан Коломійчук, автор твору "Людвисар".

Богдан Коломійчук та організатори фестивалю Тетяна та Юрій Логуші

Другу та третю премію вручили Марині Троян за роман "Обліковець" та Тетяні Велімовій за твір "Київ.UA".

Вручалася також і спеціальна премія для гостросюжетних творів від письменника Андрія Кокотюхи "Золотий пістоль". Цього року її здобув Владислав Ільченко та його роман "Найкращий сищик імперії". Детективів в Україні пишуть мало, каже Кокотюха, тому ця премія заохочуватиме розвивати жанр.

Андрій Кокотюха вручає спеціальну відзнаку

Коронація слова — Міжнародний літературний конкурс романів, п’єс, кіносценаріїв, пісенної лірики та творів для дітей.

Метою конкурсу є підтримка новітньої української культури, пошук нових імен, видання найкращих романів книжками, стимулювання й підтримка сучасного літературного процесу кіно й театру, і як наслідок — наповнення українського ринку повнокровною конкурентоспроможною літературою, а кіно й театру — якісними українськими фільмами й п’єсами.

За словами організаторів, цього року кількість рукописів становила близько шести тисяч.

Реклама:

Головне сьогодні