В Ірландії опублікували невідомі твори Джеймса Джойса

— 18 червня 2013, 10:12

Короткі оповідання, що автор написав у 1923-ому році, відомі як "epiclets". За словами видавця, опублікував збірку, оповідання Джойса - це шматочки, які знаходяться у діапазоні від віньєтки до ескізів, а також до більш суттєвих оповідань чи байок.

Більшість історій були виявлені десятиліття тому і опубліковані лише раз, включаючи першу чернетку "Поминок по Фіннегану" під редакцією Девіда Хеймана у 1963-ому році.

Між тим, дослідники творчості Джойса сходяться в тому, що розповіді з "Готелю Фінна" не були чернетками роману "Поминок по Фіннегану", який до того часу ще не був оформлений концептуально.

Вони були написані як самостійні твори, а згодом уривки з них були включені в роман. Серед фахівців досі не було усталеної думки, чи варто публікувати оповідання окремо від самого роману.

Вихід оповідань приурочений до Дня Блума, який відзначається в Ірландії і в усьому світі 16 червня. Дата взята з роману Джойса "Улісс", дія якого відбувається саме в цей день (16 червня 1904 письменник вперше повів свою майбутню дружину Нору Барнакл на прогулянку по Дубліну), а свято назване іменем головного героя твору - Леопольда Блума.

За матеріалами The Guardian, Lenta.ru

Реклама:

Головне сьогодні