Тест

Російський чиновник попросив диригента на репетиції не стояти до нього "ж…ю"

Про це повідомляє місцевий ресурс "Тренд 33" з посиланням на очевидців.

Трубін нібито "приймав" культурну програму майбутнього важливого заходу і в якийсь момент голосно заявив диригенту і композитору Артему Маркіну:

"А що це ви, Артеме Едуардовичу, ж…ою до залу стоїте? Вас же перші особи області слухати будуть".

Після цього чиновник нібито запропонував диригенту повернутися до аудиторії обличчям, а до музикантів - спиною.

У замітці наголошується, що до XIX століття диригенти дійсно під час концерту стояли обличчям до глядачів. Першим, хто повернувся до музикантів, був німецький композитор Ріхард Вагнер, і з тих пір це стало традицією.

Пізніше "Комсомольська правда" зв'язалася з диригентом, який прокоментував інцидент:

"Ви знаєте, людям властиво жартувати. Бувають вдалі жарти, а бувають невдалі".

Більш докладно прокоментувати історію Маркін пообіцяв на своїй прес-конференції в середу.

Сам герой скандалу, Володимир Трубін, обурився:

"Ви можете собі уявити, щоб я в мікрофон сказав слово "ж..."?

"Йшла репетиція концерту, оркестр закінчив виконувати гімн. Далі за сценарієм на сцену повинні були піднятися гості на чолі з т.в.о. губернатора. Я запитав Артема Маркіна: "Ви тут так і будете стояти?", тому що він стояв спиною. І розповів анекдот: "Один музикант запитує іншого - знаєш, чому наш диригент не буде заслуженим артистом? Він завжди стоїть спиною до залу". Далі ми вирішили, що після виконання гімну диригент пішов у праву кулісу, от і все", - сказав він.

Едуард Маркін. Фото Олександра Уткіна

Газета зазначає, що, мабуть, комусь із оркестрантів або хору (на репетиції було 120 осіб) анекдот "сильно не сподобався, а може, в шумі і правда почули горезвісне слово "ж...".

"Чи підуть репресії - поки не ясно. Володимир Трубін не виключає, що це спроба зняти його з поста. У вівторок в обласній адміністрації про скандал відгукнулися так: "Це роздутий, висмоктаний з пальця сюжет", - йдеться в статті.