Манускрипт Беккета продано на аукціоні за 1,5 млн. доларів

— 11 липня 2013, 11:52

Манускрипт складається із шести записних книжок, в яких містяться правки, замальовки та карикатури, в тому числі його друга письменника Джеймса Джойса та Чарлі Чапліна. Він був написаний у період з 1935-го по 1936-ий рік.

Щасливим власником твору став заклад The University of Reading. "Це, безсумнівно, найважливіший повний рукопис роману британського чи ірландського автора, які іноді з'являються на аукціонах протягом багатьох дисятиліть", - розповів Пітер Саллі, старший спеціаліст із книг та манускриптів Sotheby's.

За словами віце-канцлера The University of Reading Девіда Белла, придбання "Мерфі" забезпечить безпрецендентні можливості, щоб дізнатися більше про одного із найвидатніших письменників.

Роман "Мерфі" було опубліковано у 1938-ому році. Він написаний в сатиричному ключі, повний специфічного гумору, літературно-філософських алюзій, що має трагічну кінцівку, був прийнятий критиками вельми стримано і не мав жодного комерційного успіху.

В ньому йдеться про молодого безробітного ірландця Мерфі, який сповідує досить ексцентричну філософію байдикування і живе за рахунок своєї коханої, повії Селії, яка марно намагається надихнути Мерфі на заробітки і початок нормального сімейного життя.

За матеріалами Reuters

Реклама:

Головне сьогодні