Мати підозрюваного у викраданні картин з музею, спалила їх у печі

— 17 липня 2013, 11:04

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на правоохоронні органи Румунії, пише Лента.ру.

Як розповіла слідству Ольга Догару, мати підозрюваного Раду Догару, після арешту сина в січні 2013 року вона злякалася за нього і вирішила знищити всі докази.

Спершу жінка закопала валізу з сімома викраденими картинами на кладовищі в селі Каракліу в Румунії. Через місяць, після того, як у селі почалися обшуки, вона викопала валізу і спалила її в печі у себе вдома.

У прокуратурі розповіли, що в даний час експерти з Національного музею історії Румунії аналізують попіл, знайдений у печі в будинку Ольги Догару. Аналізи, за словами слідчих, можуть зайняти кілька місяців. У прокуратурі підкреслили, що будь-які висновки про долю картин можна буде зробити тільки після результатів експертизи.

Пограбування музею Kunsthal в нідерландському Роттердамі сталося 16 жовтня 2012 близько трьох годин ранку.

Невідомі, пробравшись у музей через аварійний вихід, менш ніж за дві хвилини винесли сім картин. Це були роботи Пікассо, Гогена, Матісса, Люсьєна Фрейда, Мейєра де Хаана і дві - Клода Моне.

Експерти оцінюють загальну вартість викрадених картин в 100-200 мільйонів євро.

Перші арешти у справі про пограбування музею пройшли в січні 2013 року в Румунії. Тоді були заарештовані троє чоловіків, які відмовилися визнавати свою провину.

У тому ж місяці в будинку відомого в Румунії модельєра Каталіна Ботезату був затриманий його асистент.

На початку березня в Роттердамі була арештована також румунка, яка є подругою одного з раніше затриманих чоловіків. Всі підозрювані не визнають свою провину.

Реклама:

Головне сьогодні