У Білому домі з'явиться арт-галерея

— 21 серпня 2013, 18:10

Передбачається, що в галареї виставлятимуться роботи концептуалістів, представників поп-арту та картини сучасних художників. З цією метою буде трансформовано простір сімейної їдальні на першому поверсі, пише онлайн-журнал "Korydor".

Цим займеться Майкл Сміт, дизайнер, відповідальний за оформлення особистих покоїв Барака Обами в Білому домі. Майкл Сміт був офіційним дизайнером Білого дому з 2008 року й займався реконструкцією Овальної кімнати у 2010 році.

[L]Станом на сьогодні - це перша галерея сучасного мистецтва в історії Білого дому. Барак Обама й раніше демонстрував свою прихильність до мистецтва, а минулого року навіть вирішив поповнити колекцію картин, які прикрашають стіни резиденції американських президентів.

На даний момент у будівлі Білого дому перебувають картини таких художників, як Джаспер Джонс (один з найдорожчих сучасних художників Америки), Ед Рушей, Роберт Раушенберг, Вільям Джонсон, Луїза Невельсон, Гленн Лігон.

Барак Обама відібрав 45 робіт для резиденції. Раніше в Білому домі можна було побачити лише класичний живопис, тепер на стінах інтер'єрів з'явилися абстракціоністи та концептуалісти. Нагадаємо, що західне і східне крило резиденції президента США відкрите для відвідувачів.

Реклама:

Головне сьогодні