Чоловіча мода: піджак без коміра і короткі брюки

Дівчата "запозичили" з чоловічого гардеробу байкову сорочку в клітинку, робу-комбінезон, ділові двобортні костюми і навіть черевики. Що ж тоді залишається нашим любим модним чоловікам? Давайте розбиратися у модних новинках наступного сезону.

Спершу про офісні і ділові костюми. Новинкою осені стане незвична досі форма піджака – без коміра. V-подібний виріз не завадить вдягнути під піджак сорочку з краваткою або ж тонкий трикотажний светр під горло для неформального оточення.

Деякі сміливі дизайнери пропонують носити трикотажний гольф не замість, а під сорочку і краватку, таким чином ніби "загортаючи" чоловіка в додатковий шар одягу.

В моді м’який італійський силует піджаків, поката лінія плеча і невеликий об’єм рукавів. Піджак на два ґудзики з неодмінно розщібнутим нижнім або ж на один високий ґудзик в урочистих випадках. Для особливих ситуацій оксамитові піджаки в смужку, формений двобортний піджак з кантами або нестандартні поєднання тканин і кольорів. Піджак у коричнево-бежеву ретро-клітинку доповнюють оксамитовим коміром, а виключно двобортні піджаки – шовковими вилогами.

Піджак зазвичай комплектують костюмними брюками тон-в-тон. Популярні костюми-трійки з однакової тканини, або костюми-двійки типу жилет/брюки, при цьому трикотажні жилети як той-таки додатковий шар "обгортки" не заперечуються.

З початком осені вулиці міст знову опиняться в облозі ділових костюмів. Їх доповнюють плетеними аксесуарами і шкіряними портфелями

Варто прикупити до осіннього гардеробу костюм-трійку за новою модою: пальто в тон до костюму. Комплектні строї виготовляють як з однотонних матеріалів, так і з тканин в клітинку чи фарбованих смугами. Однотонний стрій доповнюють менш формальними аксесуарами, що відрізняються за кольором від основного костюму, але не більше двох колірних відхилень в ансамблі.

Дизайнери вкотре пропагують пальта з хутряними оздобами: новий модний тренд не оминув і чоловічу моду. Для мужньої статі це охайні і манірні норкові коміри, або, навпаки, дешева кроляча опушка на куртках, і взагалі демократичний варіант: блискуче і скрипуче штучне хутро та високоворсові тканини.

Дуже популярні шкіряні плащі і куртки з екзотичних видів шкіри рептилії, фарбовані в неприродні кольори. Не втрачають актуальності в осінній період косухи приталеного силуету з тонкої шкіри і куртки-пілоти. Альтернативою можуть стати молодіжні куртки, парки і плащі з пресованої шкіри, а також спіненої штучної шкіри. Такому полотну зумисне надають ефекту штучності, пористої фактури і нееластичності.

Ближче до морозів може знадобитися текстильна куртка або стьобана куртка з бавовни, чи вовняна парка. Болоневі куртки втрачають першість, хоча є бренди, зокрема, ті, що виготовляють спортивний одяг, які в основній лінійці завжди пропонують блискучі куртки-дутики. Коли зберетесь на шопінг, зверніть увагу хоча б на ті моделі, де є комбінація плащової тканини і бавовни.

Вовняне пальто чи курка з хутряною оздобою каптура – вибір за вами

Для однотонних строїв найкраще підійдуть "осінні" кольори: кремові, бежеві, охра, болотяний, махагон і бордовий, теплий сірий відтінок. Завжди актуальні в осінній період меланжеві вовняні тканини з виробітком, а також м’який твід, тонкорунна вовна з шовком, що дає ледь вловимий блиск, оксамити глибоких, "королівських" відтінків.

Серед малюнків на першому місці складний візерунок костюмної клітинки, дрібна двоколірна текстильна клітинка, смужка: тонка на костюмах і широка на пальтах.

Ну а якщо ви не бажаєте зливатися з костюмом, то для вас саме на часі еклектика в образі, коли піджак, жилет, гольф, брюки та ремінь зібрані з різних фактур, кольорів і візерунків, і на перший погляд виглядають дещо рустикально або ж із циганським присмаком.

Сорочку нині слід підбирати в тон піджака однотонну, у тонку смужку, дрібну крапинку. В тенденціях моди сорочки із зумисне виділеною планкою та невеликим коміром з прямими кутиками. До сорочок вдягають краватки. Тоненька краватка як базовий тренд безапеляційно пропонується ледь не всіма модними домами.

Тонка краватка – необхідність нового сезону

Раптом ви й досі не звикли носити короткі костюмні брюки, то не варто відкладати їх ще й цього сезону. Але тепер до них обов’язково слід допасовувати піджак тон-в-тон. Короткі брюки в цьому сезоні не тільки вузькі, але й цілком класичної ширини по низу. Закорочені, але широкі брюки, виглядають дивно: наче шкільні короткі штанці, з яких мужчина давно вже виріс.

Це дещо незвично для ока, але радує той факт, що восени їх нарешті потрібно носити зі шкарпетками в тон взуття. Окремі відважні стилісти пропонують навіть білі шкарпетки! Таке сміливе новаторське рішення зовнішнього вигляду мужчин близьке до чергового скандалу після галасливого конфузу з модою на сандалі та шкарпетки.

З піджаками носять бавовняні штани чінос – вільні штани з об’ємним верхом і короткими вузькими колошами; брюки з об’ємною верхньою частиною і спущеним середнім швом – відгомін спортивного стилю. До низу вони мають бути вузькі і короткі, з манжетами або ж неодмінно підкочені вручну.

Плетений светр – must-have сезону

Та найкращим доповненням до різноманітних штанів і навіть костюмних брюк стануть плетені светри. Це може бути тонкий фабричний пуловер, який слід носити під піджаком, кофтина з вив’язаною круглою горловиною до сорочки і краватки, а самостійно: товстий об’ємний светр з товстої пряжі з плетеними об’ємними візерунками і косами, аранами, строкатимии візерунками або кольоровими блоками.

Грубі "колючі" светри ручного плетення "від бабусі", пухнаста м’яка ангора, або фабричні меланжеві, з дрібним візерунком чи виробітком однаково популярні цієї осені. Важливі деталі модного трикотажу: округла виріз горловини, об’ємність форм, прямокутна пройма. Дизайнери повсякчас пропонують скандинавський стиль: кашемірові плетені светри і куртки з візерунчастими опліччями.

Тепер жінкам не треба вишукувати, чим подивувати кохану людину, крім смачного обіду. Захоплення в’язаними речами настільки всеохоплююче, що плетеним може бути пухнастий шарф і тонка шапочка, плетені рукавички, зручні мітенки і об’ємні рукавиці.

У в’язаних речах допустима яскрава пряжа і поєднання декількох насичених кольорів: червоний, жовто-гарячий, і синій за можливості межують чорними вкрапленнями або вдягають з більш стриманими по тону речами.

Будь-який образ доповнять плетені шарфи і гігантські за розмірами шкіряні сумки-валізи

Якщо ваш чоловік не в захваті від плетеного хенд-мейду, доведеться запропонувати йому "дорослі" шкіряні аксесуари. Актуальними є об’ємні й утеплені шкіряні рукавички або короткі водійські рукавички з декоративним обплетенням. А неодмінним чоловічим атрибутом восени стануть великі зістарені шкіряні сумки – валізи і портфелі. Сучасному мужчині може і ні до чого така гігантська сумка на щодень, та серед нинішніх пропозицій дизайнерів найменшим аксесуаром виявилась поштова сумка з ручкою через плече.

Шкіра займає чільне місце у взуттєвій моді. Класичні наполіровані туфлі чорного, темно-коричневого кольору та затертого відтінку червоного дерева на шкіряній підошві краще за все пасуватимуть до костюмних строїв. Але, як вже було підмічено раніше, носять їх з контрастними шкарпетками, що виглядає вже зовсім не за приписами. Молоді пропонують вишукано-коштовні кеди зі шкіри та замші або снікери зі шкіри рептилій.

Брутальне чоловіче взуття, як то масивні чоботи з тракторною підошвою або черевики на шнурівці з металевими петлями, взувають за останньою модою до класичних коротких або підкочених брюк.

Не на часі:

- відмова від костюмів;

- пальта на блискавці;

- куртки і штурмівки із синтетичних тканин;

- спортивні комплекти;

- чоловічі прикраси;

- барсетки.

В статті використані фотоматеріали з рекламних кампаній та каталогів Tommy Hilfiger, Carven, Dolce & Gabbana, ZARA.

Реклама:

Головне сьогодні