По США проїдеться "потяг мистецтва"

— 17 вересня 2013, 16:05

Протягом 22 днів потяг, "набитий" творами сучасного мистецтва і деякими з їхніх творців, проїде зі Східного узбережжя США на Західне: кінцевий пункт подорожі - Окленд, Каліфорнія.

Не рахуючи останньої, поїзд зробить сім зупинок, пише Коммерсант.ru.

Кожну зупинку учасники проекту, серед яких культовий художник Реймонд Петтібон, що придумав логотип для Black Flag, музиканти Бек, Cat Power та ін. (точна кількість учасників стане відомо тільки в кінці, оскільки до проекту можна приєднатися на будь-якій станції), перетворять на справжній міні-фестиваль з концертами, воркшопами та спонтанними виставками.

Все, що відбувається і всередині поїзда, і під час зупинок буде зніматися для великого документального фільму: поїзд обладнаний всім необхідним для зйомки і повноцінного музичного запису.

Власне, кіноконтекст і цікавить Дуга Ейткена в першу чергу. Проект він називає "road movie нового художнього покоління", і на кожній станції збирається показувати фільм Гаса Ван Сента "Мій особистий штат Айдахо" і документальні програми про історію головного жанру американського кіно.

Реклама:

Головне сьогодні