Тест

Держагенство з питань кіно готує новий закон про кінематограф

Державне агентство України з питань кіно розробляє новий закон про кінематограф.

Про це повідомив начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Станіслав Притула.

"На сьогодні розробляється новий проект закону України про кінематограф. Я думаю, найближчим часом цей проект закону буде оприлюднено, ми зможемо провести його широке обговорення. Нині він на початковій стадії обробки, є нариси", - заявив він на прес-конференції в Києві в четвер.

Притула пояснив: "Ми зрозуміли, що внесення незліченної кількості поправок до старого закону про кінематограф не дасть того ефекту, ніж якщо виписати нову законодавчу базу у сфері кінематографу".

У свою чергу продюсер та режисер Олена Фетісова, яка продюсувала картину "Параджанов", висунену від України на премію "Оскар", відзначила важливість змін закону про кінематограф.

"Що треба зробити, щоб копродукція працювала швидше, прозоріше та ефективніше? Треба обов'язково розробити і внести поправки до відповідних законів про кінематограф щодо прав продюсера: що він має права на фільм апріорі, і не може бути інакше", - сказала вона.

Продюсери також скаржаться на проблему інтернет-піратства. "Друга проблема... це проблема із кіберзлочинністю, інтернет-піратством, яка порушує майнові права і держави, і продюсера", - зазначила Фетісова.

Інтерфакс-Україна