Мінкульт про скандальну солістку опери: Абдулліна має публічно вибачитись

— 6 вересня 2013, 14:54

Про це йдеться у заяві Мінкульту, опублікованій у п’ятницю як реакцію на гучний скандал.

"Дуже прикро, що у сфері культури працює людина з таким низьким особистим рівнем культури. Солістка Національної опери, яка мала б бути носієм духовності на національного культурного багатства, натомість постала перед громадськістю як аморальна, не толерантна особа", - йдеться у заяві Мінкульту.

"Вона представляє Україну на міжнародному рівні, зокрема і виконуючи українські народні пісні. Тож Катерина Абдулліна мала б, на нашу думку, щонайменше поважати ту культуру, носієм якої вона виступає у своїй професійній діяльності. Натомість вона дозволила собі публічно висловити зневагу до мови та її носіїв", - зауважує відомство.

"Ми вимагаємо публічного вибачення від Катерини Абдулліної. Вона має публічно перепросити не лише в учнів і освітян україномовних шкіл, а й у всіх громадян України, оскільки своєю заявою образила все суспільство", підсумовує Мінкульт.

Як відомо, в мережі виник гучний скандал через коментар солітки опери Катерини Абділліної, у якому вона називає українські школи "бидлячими".

"Отдала ребенка в русскую гимназию и еще не разу не пожалела. Все предметы по русски все предельно ясно и понятно. А больше всего понравилась торжественная линейка я даже плакала. По русски очень красиво говорили старшеклассники. Пели и читали стихи. Да вобщем то контингент родителей и детей резко отличается от быдлячих украинских школ. В первом классе три раза в неделю укр. мова, и выпускники гимназии разговаривают на ней куда лучше чем выпускники укр школ. Я рада, что моя дочь учится среди морально здоровых детей. А не среди быдла", - пише солістка Національної опери України (орфографію збережено).

Свої висловлювання Абдуліна вивісила у себе у Facebook, проте станом на ранок п'ятниці вони видалені. За словами Романа Мотичака, видалила ці висловлювання вона не одразу. "Ми ще години чотири це все спостерігали", - каже він.

Реклама:

Головне сьогодні