Колекція Лілії Пустовіт про героїнь французького кіно

Столиця підхоплює світову модну естафету показами весняно-літніх колекцій. В ці невиразні дні бабиного літа маємо змогу роздивитися зблизька, у що вдягатимуть нас українські дизайнери вже наступної теплої пори року.

За доброю багаторічною традицією Українські Тижні Моди відкриває Лілія Пустовіт. В період міжсезоння дизайнерка встигла вийти заміж і народити дитину, але модний сезон при цьому, як бачимо, не пропустила. Вшанували дизайнера своєю присутністю і глядачі. Перший показ у розкладі, що розпочався задовго до закінчення робочого дня, відбувся при повному аншлазі.

Мода від Пустовіт в новому статусі дружини і мами стала більш жіночною і вишуканою з одного боку, на що натякають легкі сукні простого крою, прикраси з камінням, босоніжки на підборах, і тканини з мерехтливо-платиновим блиском. З іншого боку, з’являються елементи, більш зручні для повсякденної моди, а не лише для "прогулянок подіумом": спортивні елементи крою, світшоти і футболки з принтом бренду Poustovit, сірі трикотажні треники.

Тим не менше, все у дизайнера тримається на контрасті. Босоніжки взуті на строкаті шкарпетки (до речі, спеціально розроблені для колекції), спідниці поєднані з сорочками чоловічого крою і футболками, а спортивні штани "піддіто" під напівпрозорі сукні.

Під час створення колекції Лілія надихалася фільмами про Французький Індокитай, але колоніальний стиль майстрині вгадується надто опосередковано. Героїні фільмів 30-х років у своєму сучасному втіленні на подіумі шанують здебільшого культові елементи одягу 80-х.

Не обійшлося без улюблених авторських принтів на шовку та бавовні: складна клітинка, контрастна смужка і горох із квітів. Актуальними кольорами наступного літа Лілія вважає брудний м’ятний колір і ніжний сіро-зелений відтінок у поєднанні з рожевим, контраст коралового і зеленого, а також насичений синій на білому тлі.

Завжди відкрита Лілія зі зрозумілих причин нині відмовляється від зайвого спілкування з шанувальниками та пресою, але свою бурхливу трудову діяльність не припиняє ні на мить. Так, продемонстрована колекція поїде ще до Лондона і до Москви, де бренд дуже шанують.

А от подальше співробітництво з відомим взуттєвим брендом, з яким Пустовіт пропрацювала не один сезон, створюючи взуття, шкіряні аксесуари і прикраси, поки що під питанням – наразі тривають перемовини.

Реклама:

Головне сьогодні