Тест

Небесні янголи від Олексія Залевського

Справжнє "місто янголів" влаштував на українському подіумі дизайнер Олексій Залевський. Хоча концепти його колекцій можна трактувати різнобічно, але віночки-німби на головах моделей, лазурові губи, власне, кольорова гама колекції, легкість форм та ажурність матеріалів наштовхують саме на думки про прекрасних небесних створінь, що живуть на хмаринках.

На декорації і перформанси Олексій цього разу був скромним. Під час дефіле навіть улюблена дизайнером музика гурту Агата Крісті звучала у мелодійній лаунжевій обробці.

Останнім часом Залевському закидали, що за театральними постановками, сценічними декораціями і помпезними шоу Залевський-дизайнер просто губиться. "Я б хотів, щоб він більш приязно ставився до свого глядача. А не навертав якоїсь дурні, одягнув у фіранки і поставив на пуанти," – висловлювався днями про дизайнера його колега Віктор Анісімов.

Задум нинішньої колекції об’єднала кольорова гама, а це варіації на тему синього кольору: блакитний, небесний, лазуровий, бірюза, брудна лазур, сіро-блакитний, ультрамарин і насичений індиго. Олексій часто використовує гіпюр, мереживні полотна, трикотаж для суконь, доповнює вбрання оксамитовими деталями і гладкою шкірою. Серед новинок цього сезону принтована бавовна в квіточки, метелики і турецькі огірки, мереживо і складне плетиво, кашеміровий трикотаж.

Колекція сподобалася тим, що майстер нарешті відійшов від еклектики стилів, коли змішував спорт і вечірню моду, діловий стиль та елементи білизняного тощо. Кожен зможе підібрати щось до душі, не вдаючись в надмірну технологічність, ексклюзивність тканин і рафінованість бренду.

І хоча якимось новаторським кроєм дизайнер не вражає, пропонуючи схожі форми і силуети вже багато сезонів поспіль, нинішня пропозиція багатьом прийдеться до смаку. Дівчатам будуть до вподоби сукенки і сарафани з друкованим малюнком, напівпрозоре мереживо і трикотажні кардигани; а чоловікам – розмаїті за кроєм та стилістикою жилети, літні шорти та шкіряні куртки, які за довгі роки дизайнерської діяльності стали візитною карткою майстра.

Одночасно з дизайнерською діяльністю, Олексій Залевський з головою поринув у кінематограф. Як режисер він створив повнометражний художній фільм "Z-JOKE", але представляти його на українському ринку не планує. Від часу зйомок пройшов майже рік, а подробиці і досі тримають в таємниці.