У столичному театрі знову бунт. Цього разу проти змін, які пропонує Троїцький

— 18 листопада 2013, 11:22

Цю інформацію кореспонденту Української правди. Життя підтвердили у інформаційній службі театру.

Керівник інформаційної служби Василина Боровик відмовилася надати додаткову інформацію, сказавши що всі деталі будуть відомі у вівторок на прес-конференції.

Зокрема, у прес-релізі, надісланому на адресу редакції йдеться, що колектив вимагає "негайно скасувати незаконний наказ про затвердження пана Троїцького на посаду".

"Ми вимагаємо від Департаменту культури КМДА негайно скасувати незаконний наказ про затвердження пана Троїцького на посаду без проведення відповідного конкурсу і наполягає на законному праві провести конкурс на заміщення посади художнього керівника", - озвучив вимогу трудового колективу голова профспілкової організації театру В.І. Калітовський.

У вікдритому листі проти керівництва театром Троїцького свої підписи поставили 295 осіб із 374 членів трупи.

На ранок понеділка рішення щодо Троїцького ще немає. Він і досі є художнім керівником театру.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, що з посади художнього керівника театру пішов Раду Поклітару. За його словами, він залишив Київський музичний театр за власним бажанням, адже йому не вистачало часу на керівництво ним. Тоді на його місце було призначено Владислава Троїцького.

Нещодавно Влад Троїцький також заявив про свої плани щодо театру. Зокрема, він розповів, що хоче провести на новому місці реформи, перетворивши театр в головний столичний майданчик сучасної хореографії та опери. Троїцький зізнався тоді, що хоче подолати недовіру колективу до нового, до творчих пошуків. Він казав, що в трупі вже є люди, які готові до експериментів, але будуть залучатися і нові творчі особистості: "Нікого виганяти не буду. Ті люди, які хочуть щось робити, будуть робити. Хто не хоче, з тими будемо прощатися".

У планах Троїцького було перейменування Дитячого муніципального театру. Він хотів зробити його "​​Центром Сковороди" ("оскільки нинішню повну назву неможливо вимовити").

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні