Влад Троїцький: У театрі виникло непорозуміння через зміни, які я не планував робити

— 18 листопада 2013, 13:16

Про це у коментарі "Українській правді. Життя" розповів керівник театру Владислав Троїцький.

"У людей є страхи перед змінами, які я не збирався робити", - сказав Троїцький, пояснивши, що наразі займався лише організаційними справами, як-то приведення до ладу цеху, налаштування світла.

"Я не влізав у творчий процес взагалі, нічого не закривав, просто переглядав репертуар. Більше того, я відмовлявся від інтерв’ю, поки не вникну повністю у справи театру", - сказав Троїцький.

Непорозуміння з колективом виникло через неавторизований текст, записаний під час публічної лекції.

"Я читав лекцію в театральному музеї. Одна журналістка, не авторизувавши текст, опублікувала його, вирвавши з контексту фрази і переінакшивши все. Деякі фрази можна було інтерпретувати як неприємні для співробітників театру. Вони не різкі, з повагою до колективу. У той же день, коли дізнався про цю публікацію, опублікував спростування, пояснення", - розповів Троїцький.

Під час цього виступу йшлося у тому числі про ідеї стосовно змін у театрі. За словами Влада Троїцького, колектив театру найбільше лякає його мрія створити на базі театру "Центру Сковороди".

Тут не йдеться про скорочення чи розформування, назва "Центр Сковороди" мала допомогти батькам ідентифікувати театр, бо повну його назву запам’ятати і повторити важко.

"Але якщо це так лякає колектив театру, я готовий відмовитись від цієї задумки", - сказав Троїцький про ідею створення "Центру Сковороди".

"Я мріяв про такий великий центр, який зробив у Москві Кіріл Серебренніков, перейменувавши театр імені Гоголя у "Гоголь-центр". Я хотів, аби була сильніша освітня програма, орієнтир на розширення програми для юнацтва, молоді. При цьому мав би бути базовий театр опери і балету для дітей і юнацтва", - пояснив Владислав Троїцький.

"Йшлося про те, аби театр став навпаки популярнішим, розширив свою аудиторію. У репертуарі театру на місяць – лише 5 вечірніх вистав. Мені здається, що для театру, який знаходиться на Подолі, це не зовсім правильно. По вечорах п’ятниці, суботи, неділі театр стоїться пустий, хоча міг би заробляти", - пояснив він.

"У мене багато планів, і шкода, аби через таке непорозуміння все це поламалось", - додав Владислав Троїцький.

Як відомо, частина трупи Київського муніципального театру опери і балету для дітей виступила проти призначення Владислава Троїцького художнім керівником театру.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні