Названо кураторів Другої Київської бієнале сучасного мистецтва

— 26 листопада 2013, 13:44

Георг Шьолльхаммер (Австрія): Куратор, письменник і видавець, засновник та редактор мистецького часопису Springerin і редактор журналу dOCUMENTA12, засновник tranzit.org – мережі автономних ініціатив у сучасному мистецтві в Австрії, Чехії, Угорщині, Словаччині та Румунії з 2002 року. Куратор числених виставкових та дослідницьких проектів, серед яких Маніфеста 8.

Гедвіг Саксенхюбер (Австрія): Співредактор мистецького часопису Springerin. Арт-директор (спільно з Крістіаном Кравагна) арт-центру Kunstraum Lakeside (Клагенфурт, Австрія). Куратор числених виставкових проектів, серед яких "PostOrange. Українське сучасне мистецтво" (Kunstahalle Vienna, 2006)

Тема і структура проекту будуть оголошені на наступній прес-конференції.

На питання "УП. Життя", чи планують куратори враховувати нинішній політичний контекст країни та злет громадянської активності, Георг Шьолльхаммер відповів: "Ми живемо в політичному середовищі і буде помилкою вважати, що мистецтво існує осторонь політики".

"Ми впевнені, що тим чи іншим чином події [які нині відбуваються в Києві та інших містах] будуть висвітлені в проекті, і теперішній політичний контекст знайде своє місце в ньому. Київ ближчий до Відня, ніж Париж", - додав Шьолльхаммер.

ВІДЕО ДНЯ

"Все своє життя я думав про Україну як про частину великої Європи. Тема європейського вибору звучить сьогодні на вулицях міста. І ми думаємо про відображення цієї теми в більш широкому та глибокому аспекті. Іншою цікавою нам темою є, зокрема, те, який вплив мав проект Просвітництва на цій території."

Друга бієнале пройде у вересні-листопаді 2014 року в "Мистецькому Арсеналі".

Комісаром бієнале залишається директорка інституції Наталія Заболотна.

Реклама:

Головне сьогодні