В Америці вручили "Золоті глобуси". Фото

Цієї ночі у Лос-Анджелесі роздавали "Золоті глобуси" на церемонії Golden Globe Awards 2014.

Зазначимо, що цей захід передує найголовнішій події у світі кіно – врученню "Оскарів", яке відбудеться наступного місяця.

Номінантів на здобуття премії було оголошено в неділю ввечері, 12-го січня. Ведучі церемонії Тіна Фей та Емі Полер називали імена переможців перед "зірковим та не зовсім тверезим натовпом" уже другий рік поспіль, пише Мtv.com

Отже!

У номінації "Найкраща драматична стрічка" перемогу здобуло кіно "12 років рабства". За статуетку також змагалися: "Гравітація", "Капітан Філліпс", "Філомена" та фільм "Перегони".

ВІДЕО ДНЯ

Найкращим актором (драма) став Метью Макконахі за фільм "Даласський клуб покупців", а актрисою - Кейт Бланшет за роль у стрічці "Жасмін".

Метью Макконахі, фото thewrap.com
Кейт Бланшет, фото thewrap.com

Найкращим драматичним серіалом стала стрічка про хворого на рак вчителя хімії "Breaking Bad". Найкращим міні-серіалом стала стрічка "За канделябрами".

"За канделябрами"
Breaking Bad


Найкращим актором драматичного телесеріалу став Брайан Кренстон ("Breaking Bad"), а актрисою - Робін Райт за стрічку "Картковий будиночок".

Брайан Кренстон, фото thewrap.com

Робін Райт, фото thewrap.com

Найкращим актором комедії/мюзикла жюрі визнало Леонардо Ді Капріо за стрічку "Вовк з Уолл-стріт". Найкращою актрисою у цій же номінації стала Емі Адамс за кіно "Афера по-американськи".

Емі Адамс, фото thewrap.com

Леонардо Ді Капріо, фото thewrap.com


Найкращим актором другого плану жюрі визнало Джареда Лето ("Даласський клуб покупців"), а актрисою - Дженніфер Лоуренс ("Афера по-американськи").

Джаред Лето, фото thewrap.com
Дженніфер Лоуренс, фото thewrap.com

Майкл Дуглас отримав статуетку за стрічку "За канделябрами" у номінації "Найкращий актор міні-меріалу", а Елізабет Мосс за стрічку "Вершина озера".

Майкл Дуглас, фото thewrap.com
Елізабет Мосс, фото thewrap.com

Найкращою стрічкою іноземною мовою визнали італійський фільм "Велика врода", найкращим сценарієм - фільм "Вона" Спайка Джонса, найкращою анімаційною стрічкою - "Крижане серце" ("Frozen").

Найкращим комедійним серіалом названо "Бруклін 9-9", а найкращим фільмом (комедія чи мюзикл) стала "Афера по-американськи".

Нагадаємо, що номінантів на здобуття престижної премії було оголошено під час прес-конференції 12-го грудня 2013-го року.

Зазначимо, що цього року подія ознаменувалася надзвичайною пригодою: затопило червону килимову доріжку, по якій мали продефілювати десятки знаменитостей, повідомляє "The Hollywood Reporter".

Сталося це за кілька годин до початку шоу. Як розповіли організатори заходу, ймовірно, датчик протипожежної системи відреагував на підвищення температури, викликане численними софітами.

На доріжку вилилося стільки води, що фотографам навіть довелося міняти позиції для зйомок. Однак вже за 15 хвилин технічним співробітникам вдалося прибрати воду. Тож церемонія почалася вчасно і всі гості пройшли сухим покриттям. Далі відбулося саме нагородження.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні