Новий простір в Одесі відкриється "Комплексом українки"

— 17 лютого 2014, 18:47

Як кажуть ініціатори "Артерії", в їх планах - "оживити мистецький процес Одеси, не чекаючи перитонитів".

У перший день роботи в просторі відкриється виставка з провокаційною назвою "Комплекс українки", в якій взяли участь 27 художників з України, Росії та Грузії.

Місія виставки - розібратися в складному і неоднозначному становищі української жінки в сучасному соціумі, проаналізувати і відобразити її вразливе і часто неоднозначне становище як громадянки України за межами країни.

"Що заважає українкам сьогодні самоідентифікуватися? - запитує кураторка виставки Ольга Ланнік. - Комплекс українки - це і її психологічні фіксації, і комплекс як сукупність унікальних якостей, які роблять її українкою. Єдине, чому неможливо обійти дану тему - її гостра актуальність як в соціальному, так і в політичному розрізі".

"В історичній перспективі жінка в Україні має особливий статус, її права завжди були великі, культ матері і хранительки вогнища, "берегині", яскраво відображений в українському фольклорі та літературі. Сьогодні цей архетип яскраво проявився в образі унікальних учасників протестних акцій на Майдані, що взяли на себе місію миротворців, групи "українських матерів", - уточнює кураторка.

Новий простір відкриється в 18:00 за адресою: вул. Бєлінського, 5, у приміщенні Музею сучасного мистецтва Одеси.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні