У червні вийде новий роман Джоан Роулінг

— 18 лютого 2014, 15:34

Книга побачить світ під ім'ям Роберта Гелбрейта, яким авторка епопеї про Гаррі Поттера вже підписала попередній твір "Поклик зозулі", повідомляють РИА Новости.

"Поклик зозулі" - роман про приватного детектива, ветерана війни Корморана Страйка, який розслідує загадкову смерть моделі, яка впала з балкона. У новій книзі Страйку належить вирішити не менш складну загадку - знайти вбивцю письменника Оуена Куайна (Owen Quine).

Розслідування цього злочину ускладнюється кепським характером персонажа: Куайн щойно закінчив рукопис роману, в якому отруйно висміяв чи не всіх своїх знайомих - кожного з них тепер можна запідозрити в бажанні змусити їдкого памфлетиста замовкнути назавжди.

Роулінг заявила, що планує написати серію книг, головним героєм яких буде Корморан Страйк - незаконний син дуже відомої людини. "Страйк дає мені можливість поговорити об'єктивним і позаособистісним чином про дивацтва, які приходять разом зі славою", - зазначила письменниця.

Детективний роман "Поклик зозулі", автором якого значився Роберт Гелбрейт, був опублікований англійською мовою в квітні 2013 року. Однак 14 липня газета Sunday Times оприлюднила матеріал, в якому йшлося, що справжнім автором твору є авторка серії книг про Гаррі Поттера - це негайно підвищило продаж книги.

Пізніше юридична компанія Russells оголосила, що витік інформації допустив один з її співробітників Кріс Госсідж, який "поділився" секретом з найкращою подругою своєї дружини Джудіт Каллегарі. Саме ця жінка відправила повідомлення про авторство Роулінг до редакції газети.

Після цього Роулінг звернулася до суду, її адвокат стверджував, що письменниця "найвищою мірою пригнічена таким кричущим зловживанням довіри". У ході судового розгляду в кінці липня компанія погодилася передати компенсацію за завдані збитки в один з благодійних фондів, які надають підтримку військовослужбовцям.

Реклама:

Головне сьогодні