Тест

Нищук пояснив, чому не відмовився від поста міністра культури

На зустрічі Нищук заявив про свою готовність співпрацювати з Асамблеєю і погодився проводити регулярні зустрічі з діячами культури і прислухатися до їхніх пропозицій.

Також він підписав з Асамблеєю меморандум.

За словами Нищука, він не мріяв про посаду міністра.

"Просто сталася така ситуація, - сказав він. - Я не типовий чиновник, не функціонер, я хочу презентувати стратегію міністерства, але мені потрібна команда, яка готова працювати. Я людина демократична, вмію слухати і чути. Я до цього (до поста міністра - прим. авт.) не рвався. Зараз, ви знаєте, уряд самовбивць. Настільки все прозоро, все під лупою", - пояснив Нищук.

Також новий міністр сказав, що запросить "друзів з Польщі", які привезуть свої розробки у сфері культури, а також планує піднімати культуру в сільських клубах.

У коментарі журналісту "Української правди" Нищук розповів про те, чому не відмовився від поста міністра, враховуючи, що у нього не було досвіду роботи в даній сфері.

"Перше - бажання багатьох митцiв, які дзвонили мені. Вони сказали, що цілий ряд людей, які пропонуються, - їх просто бояться. Вони сказали, що хочуть в адекватi розмовляти і працювати. Це мене наштовхнуло на те, щоб сприймати це всерйоз. Інша історія, яка мене зачепила, - вони мені кажуть: раз ти міг керувати в той час, коли стріляли, то бери на себе і ту ситуацію, яка зараз складається. Або ти боягуз? І я зважився на цю ситуацію", - сказав Нищук.

На питання про те, чи знав він, що більшість діячів культури, які брали участь в опитуванні Асамблеї, голосували за Олесю Островську-Люту як найбільш вдалого і досвідченого кандидата на пост міністра культури, відповів, що нічого такого не чув.

[L]"Є нюанс, не в образу Островської. Широка публіка з різних цехів, коли людину не знать, навіть якщо вона супер і в сто разів краще за мене, не знають, чого від неї очікувати, це проблема, розумієте?"

Раніше міністр заявив, що планує відправити у відставку всіх заступників міністра і керівників департаментів. Одним із заступників, як сказав Нищук, ймовірно, буде Сергій "Фома" Фоменко, лідер гурту "Мандри".

Саме він як представник Ради Майдану здійснював комунікацію з Асамблеєю діячів культури.